Utrecht Blaast Binnen

17 mrt '24
Zaterdag 16 maart was het zover: Utrecht Blaast Binnen 2024!
Om 13.30 uur mochten wij plaatsnemen op het grote podium in de concertzaal van TivoliVredenburg,
Op de lessenaar stond Casanova van Johan de Meij. Een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga liet onder begeleiding van het orkest de hoogtepunten van Casanova's leven horen.

In 2019 hebben we eerder mee mogen doen met Utrecht Blaast Binnen. Het was nu opnieuw een hele eer en een trots gevoel om in zo'n mooie zaal met een prachtige akoestiek te mogen spelen.

NL Doet

17 mrt '24
Ook dit jaar deden wij weer mee aan NL Doet.
Vier vrijwilligers hebben de klus geklaard om de vloertegels en stoelen in ons verenigingsgebouw met behulp van een shampooing machine weer lekker fris te maken.

Utrecht Blaast Binnen

18 jan '24
Tien blaasorkesten vanuit de hele provincie staan op 16 maart in de Grote Zaal van TivoliVredenburg klaar om een uniek concert te geven. Samen met een bekende artiest betreden ze het podium en zorgen ze voor een verrassend optreden. Ook zijn er de hele dag uitvoeringen op de Rabo open Stage - het gratis toegankelijke podium midden in TivoliVredenburg.

Amicitia speelt om 13.30 uur. Op de lessenaar staat dan Casanova van Johan de Meij. Een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga laat onder begeleiding van het  orkest de hoogtepunten van Casanova’s leven horen. Casanova, een 18e-eeuwse Italiaanse avonturier én vrouwenversierder pur sang. Zijn liefdesavonturen brachten hem echter in de problemen en zo belandde hij in de gevangenis. Hij ontsnapte en vluchtte naar Frankrijk, waar zijn avontuurlijke verhalen een sensatie werden.

Op de website van Utrecht Blaast Binnen 2024 leest u meer informatie en kunt u ook tickets bestellen.Jubilarissen gehuldigd

17 jan '24
Donderdag 5 januari 2024: de eerste repetitie van het nieuwe jaar. Na de pauze gestopt om gezellig met elkaar te proosten op het nieuwe jaar én onze jubilarissen te huldigen.
Alex speelt al 25 jaar de baritonsaxofoon in ons orkest; Toine zijn muzikale loopbaan startte bij onze klarinetgroep, maar nu is hij al vele jaren achter in het orkest te vinden op slagwerk; Jan blijft maar liefst al 65 jaar zijn trompet trouw. Alle drie van harte gefeliciteerd! 

Amicitia presenteert: "Onbereikbare liefdes"

17 jan '24

Met het thema ‘onbereikbare liefdes’ verleidt Harmonie Amicitia op zaterdagavond
25 november in een najaarsconcert haar publiek. Hartstochtelijke, avontuurlijke en passionele muziek laten de verwachtingsvolle harten van de hoofdrolspelers kloppen. Pompeuze en dramatische klanken daarentegen schetsen de sfeer bij een gebroken hart of zelfs de dood door liefdesverdriet. De hoofdrolspelers van de onbereikbare liefdes zijn aanwezig en nemen u mee in hun levensverhaal.

Zo is daar de verleidelijke zigeunerin Carmen uit De Carmen Suite met haar hartstochtelijke liefde voor de naïeve officier Don José. Carmen verkiest haar vrijheid boven een serieuze relatie. Zij leeft haar idealen en gaat daarvoor onverschrokken tot het uiterste: vive la liberté!

Het programma wordt vervolgd met de binnenkomst van Casanova. Met het gelijknamige werk van Johan de Meij kunt u deelgenoot worden van een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga laat onder begeleiding van het  orkest de hoogtepunten van Casanova’s leven horen. Casanova, een 18e-eeuwse Italiaanse avonturier én vrouwenversierder pur sang. Zijn liefdesavonturen brachten hem echter in de problemen en zo belandde hij in de gevangenis. Hij ontsnapte en vluchtte naar Frankrijk, waar zijn avontuurlijke verhalen een sensatie werden.

En dan betreedt een beroemd duo de concertzaal binnen. Wie kent niet het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Romeo en Juliët? Het orkest neemt het publiek mee in de vijandige verhouding tussen de families Montangue en Capulet, de passie in de beroemde balkonscene in Verona en de tragische zelfdoding van beide hoofdrolspelers.

De avond wordt afgesloten met de komst van de machtigste vrouw uit de Argentijnse geschiedenis: Evita, een meisje van eenvoudige afkomst die graag actrice wilde worden en naar Buenos Aires vertrok. Daar ontmoette zij kolonel, en latere president, Juan Pérez. Ze worden verliefd en trouwen. Het volk aanbidt Evaatje en een gelukkige en prachtige toekomst lijkt voor het paar weggelegd. Maar helaas, Evita Peréz overleed in 1952 op
33-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Sinterklaas in IJsselstein

17 jan '24
Op zaterdag 25 november hebben wij sinterklaas en zijn pieten muzikaal verwelkomd in onze stad.
Het was wel een kort optreden. Sinterklaas had niet alleen zijn grote boek vergeten mee te nemen uit Spanje, ook de zon had hij in Spanje achtergelaten. De regen noopte ons, voor het behoud van instrumenten, weer snel naar binnen te gaan.

Geslaagd!!

17 jan '24
Super trots zijn we op Amber, Fenne, John, Joost, Jurre geslaagd voor het A-diploma. En Laura behaalde zelfs het B-diploma, dus zij mag mee gaan spelen in het grote orkest. Allemaal gefeliciteerd.

Wereldmuziek jeugdfestival

17 jan '24
Op zaterdag 12 november deed ons leerlingenorkest mee aan het Wereldmuziek Jeugdfestival georganiseerd door HarmonieOrkest Vleuten. Heel erg bedankt voor de leuke workshops, het was een geslaagde dag!


Repetitieweekend Egmond

17 jan '24
In het weekend van 6 en 7 oktober hebben we een fantastisch repetitieweekend beleefd in Egmond. Het was een weekend waar er serieus gestudeerd werd, maar er ook veel ruimte was voor gezelligheid en we lekker hebben uitgewaaid op het strand! We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Erelid: Elise van Schalkwijk

14 aug '23
De Algemene Ledenvergadering heeft op 6 juli 2023 besloten om Elise te benoemen als Erelid van Muziekvereniging Amicitia.
Elise heeft zich, 32 jaar als bestuurslid ingezet voor Amicitia. Zij is in haar meer dan 40 jarig lidmaatschap iemand die onze naam Amicitia in de praktijk brengt.

Afsluiting verenigingsjaar met gezellige barbeque

2 aug '23
Op zaterdag 1 juli hebben we nog een mooi buitenconcert gegeven op de Zomerfair. Dit was onze laatste muzikale activiteit voordat we allemaal van een verdiende zomervakantie gaan genieten. Geen foto's helaas van dit concert, maar wel van de traditionele barbeque. Gezellig met elkaar een hapje eten en natuurlijk bijkletsen. Een mooie afsluiting voor een mooi verenigingsjaar.

Teake Sikkema 25 jaar koperdocent bij Amicitia

2 aug '23
Op de voorspeelavond hadden we ook een heel bijzonder jubileum te vieren: Teake Sikkema is al 25 jaar verbonden aan onze vereniging als docent op trompet, hoorn, trombone, bariton en bastuba. Én hij is ook al heel veel jaren de dirigent van ons leerlingenorkest. Dat jubileum lieten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan: op de voorspeelavond werd Teake door onze voorzitter in het zonnetje gezet. Teake bedankt voor alle mooie jaren en op naar je 40-jarig jubileum!

Teake heeft trompet gestudeerd aan het conservatorium en speelt in verschillende ensembles. Ook geeft hij soloconcerten met een vleugje theater erbij. Daarnaast geeft hij in de regio Utrecht les op koperinstrumenten.
Teake is altijd enthousiast en leert kinderen om met plezier een instrument te bespelen. De eerste beginselen met privélessen, maar dan al snel onder zijn leiding in een samenspelgroepje en als het steeds iets beter gaat in ons leerlingenorkest. Voorspeelavond leerlingen

24 jul '23
Bij onze vereniging kan je op alle soorten blaasinstrumenten en slagwerk lessen krijgen van docenten afgestudeerd aan het conservatorium.
Aan het einde van het jaar laten alle leerlingen aan ouders, opa's en oma's en broertjes en zusjes horen wat ze geleerd hebben. Het was een hele leuke avond met mooie muziek.

Uitwisselingsconcert Harmonie Vlijt en Volharding

21 jul '23
Op de snikhete zondagmiddag 25 juni reizen we af naar het Brabantse Alphen. We hebben een afspraak voor een uitwisselingsconcert met Harmonie Vlijt en Volharding. Ondanks de warmte geven beide orkesten een mooie uitvoering van het door hen ingestudeerde programma.

Benieuwd naar het programma dat wij speelden? Kijk onder de tab 'Vereniging' naar een overzicht van ons repertoire.


Leerlingen geven concertje in Mariënstein

21 jul '23
Het leerlingenorkest heeft zondag 4 juni onder leiding van Teake Sikkema bij woonzorgcentrum Mariënstein een super geslaagd concertje gegeven. Een volle zaal met bewoners, leuke muziek en de kids vonden het super om te doen (sommige vonden het wel een beetje spannend). Wat hebben ze het super goed gedaan! Bedankt Mariënstein voor het warme ontvangst. Alles was tot in de puntjes door jullie verzorgd.

Verrassend voorjaarsconcert

13 mrt '23

Harmonie Amicitia ontmoet Harmonieorkest Kunst & Vriendschap uit Maurik in een gezamenlijk voorjaarsconcert. Het voorjaar: iedereen kijkt er naar uit, een jaargetijde dat staat voor bloei en groei. Een tijd ook vol verrassingen: wat gaat het voorjaar bieden? De beide orkesten spelen hier op in door een gevarieerd programma te bieden.

Amicitia verrast, onder leiding van dirigent Jos Schroevers, het publiek met opzwepende muziek van een Afro-Cubaanse dans in ‘Conga del Fuego Nuevo’. Dan verandert de sfeer in de zaal: Het orkest brengt met ‘A movement for Rosa’ een emotionele eerbetoon aan de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Dan gaat Amicitia weer naar een geheel andere wereld als de ladyspeaker de woorden spreekt: “Er was eens een ….”. Het orkest zet in en vertelt met haar muziek het sprookje van Hänsel und Gretel. Amicitia sluit haar deel van het voorjaarsconcert swingend af met en een compilatie van de  muziek van de stille films van Charlie Chaplin.

Kunst & Vriendschap, onder leiding van Arjan Gaasbeek opent met de mars ‘Gluck Auf’ van de marsenkoning Wichers. Daarna nemen zij met ‘the Lake of the Moon’ het publiek mee op reis in de zwerftocht van de Azteken van Noord- naar Zuid Amerika naar een nieuw thuis. Klarinettiste Nathalie van Ewijk onderbreekt de muzikale reis met een kort solowerk ‘Ebony Fantasy’. Daarna reist het orkest met ‘Jihlava’ door naar Tsjechië en eindigen zij hun reis met ‘the Second suit for band’ met Schotse en Ierse volksmuziek.

Het voorjaarsconcert is op zaterdag 1 april in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat 2. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 15,--. Kaarten reserveren op deze website met link onder aan dit bericht of bij de leden van beide verenigingen. Ook is er kaartverkoop aan de deur van de Ontmoetingskerk.

Klik hier om kaarten te bestellen

NL Doet

13 mrt '23

Ook wij deden dit jaar weer mee aan NL Doet.
Met de bijdragen van het NL Doet - comité hebben we twee shampooing machines gehuurd.
Vrijwilligers hebben alle stoelen en de vloertegels mooi schoongemaakt.
Het is weer heerlijk fris in ons verenigingsgebouw.60-jarig jubileum Leny Hartings

8 mrt '23
Op donderdag 26 januari vierden we het 60 jarig jubileum van Leny Hartings.
In 1963 werd zij als eerste meisje lid van muziekvereniging Amicitia. Eerst blies zij de klaroen bij de jeugddrumband en later stapte ze over op trompet bij het harmonieorkest. 
Leny heeft de muzikale genen van haar vader, Jo Kok. Jo speelde ook meer dan 60 jaar bij het orkest. In de trompetgroep ontmoette ze haar man Jan. Samen zijn ze sindsdien elke donderdagavond bij de repetitie present. 
Leny ademt Amicitia. Zij geniet enorm van het samen muziek maken en naast muzikant is zij vrijwilligster in hart en nieren voor de club. Wij hopen dat we nog vele jaren samen met Leny mooie muziek kunnen spelen.

In memoriam Kees van Zelst

14 jan '23

Op de dag, donderdag 5 januari jl., dat we hem wilden huldigen voor zijn 40-jarig lidmaatschap van Harmonie Amicitia overleed ons erelid Kees van Zelst. Op zaterdag 14 januari jl. was zijn uitvaart. Wij hebben met ons orkest een mooie muzikale omlijsting aan het afscheid van Kees mogen geven.

Kees werd in 1983  lid van Harmonie Amicitia. En wat heel bijzonder was: hij kon geen muzieknoot lezen! Kees werd door zijn vriend Ben Veldhuizen benaderd met de vraag voorzitter te worden bij Amicitia. Besturen, leiding geven, organiseren, daar had Kees veel ervaring mee en dat kon hij bij Amicitia goed inzetten.

Kees en Amicitia: een gouden combinatie. Amicitia werd al snel “Zijn kluppie”.
“Zijn kluppie” dat hoorden we Kees 40 jaar lang heel vaak zeggen.

Na tien jaar gaf Kees de voorzittershamer door aan Herman van Hoeven. In de Algemene Ledenvergadering met deze bestuurswisseling op de agenda benoemde de vereniging Kees vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze vereniging tot erelid van Harmonie Amicitia.
Kees had een uitstekende basis gelegd voor een mooie toekomst voor Amicitia. Hij zorgde voor een moderne bestuurlijke structuur: een bestuur met daaromheen commissies, professionele docenten, een zeer vakbekwame dirigent en de vele vrijwilligers.

Kees was trots op Amicitia. Trots die hij graag wilde tonen. Hij vond het belangrijk dat wij ons als orkest meer zouden laten zien aan de IJsselsteiners. Hij introduceerde buitenconcerten zoals bijvoorbeeld bij het vuurwerk bij de stadsvijver op Koninginnedag; muziek maken samen met de beiaardier van de Oude Nicolaaskerk Boudewijn de Zwart op de Plaats voor het Historisch Stadhuis of gewoon op een donderdagavond bij de camping De Voormolen.

Onder voorzitterschap van Kees ontwikkelden wij ons steeds meer als concertorkest. Optredens op podia in theater De Kom of het Fulcotheater. Concerten met bijzondere samenwerkingen: een enorm succes, het concert van Amicitia met vier solosten van het concertgebouworkest of een internationale solist als de klarinettist Walter Boeykens. Aan Kees steeds de eer om trots deze concerten aan te mogen kondigen.

In 1999 neemt Kees de voorzittershamer weer terug in ontvangst van Herman. Vervolgens blijft hij nog weer bijna 10 jaar voorzitter en draagt hij de functie van voorzitter over aan Ellen Metaal.

Kees blijft altijd betrokken bij Amicitia. Hij is onze grootste fan. Zo lang zijn gezondheid het toe liet kwam hij elke donderdagavond graag naar de repetities luisteren én gezellig napraten in de derde helft aan de bar. Ook met voorspeelavonden van zijn kleindochter Fenne op trompet en de concerten van het orkest was Kees altijd van de partij. Super trots was hij op zijn zoon Leon, onze eerste hoornist en schoondochter Sylvia op de eerste/soloklarinetpartij.

Amicitia betekent vriendschap. Dat heeft Kees ook mogen ervaren in periodes die lastig voor hem waren. Bijvoorbeeld toen hij moest revalideren. Dan was er persoonlijke aandacht, met bezoeken en berichten en kaartjes van leden. Er was ook een ensemble van Amicitia dat hem en mede patiënten op tweede kerstdag met een miniconcert in het ziekenhuis kwam verrassen. Hij genoot hier enorm van en vertelde trots aan medepatiënten en verpleegkundigen over zijn kluppie. En ook na het verblijf in het ziekenhuis had hij Amicitia maatjes die hem op pad hielpen om weer naar buiten te gaan.

Ondanks zijn positiviteit en wilskracht is Kees plotseling overleden.
Wij, zijn Kluppie, gaan hem enorm missen.
Wij zijn trots dat Kees en wij 40 jaar lang zon gouden combinatie mochten zijn.

Bestuur, leden en dirigent Harmonie Amicitia Mooie donatie IJsselsteinFonds

9 jan '23
Dankzij de mooie donatie van €1000 van het IJsselsteinFonds hebben wij 2 mooie nieuwe
trompetten kunnen kopen! Hier zijn wij, onze leerlingen en onze koperdocent ontzettend blij mee.
IJsselsteinFonds, bedankt!
Vier keer uitverkochte zaal voor Ciske de Rat

20 nov '22

Van 6 tot en met 9 oktober hebben Amicitia en Kwibus vier keer voor een uitverkochte zaal in het Fulcotheater Ciske de Rat, de musical op de planken gebracht. Wat hebben we er met z'n allen van genoten. Een prachtige samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is met een nieuwe musical. 

 Tekst programmaboekje Fulcotheater:

“Ik voel mij zo verdomd alleen”

 In de musical zorgt de kleine Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken. Tegelijk zien we de volwassen Ciske worstelen met zijn verleden. De musical staat garant voor een voorstelling vol herinneringen aan een jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos.

Ciske de Rat was als professionele musicals in talloze theaters te zien van oktober 2007 tot en met november 2009 en wist maar liefst zeven musical awards in de wacht te slepen.

Sinds 2014 kan Ciske de Rat De Musical ook door amateurverenigingen opgevoerd worden en staat garant voor uitverkochte zalen.

Acteurs van theaterstichting Kwibus spelen en zingen de rollen van Ciske, de vader en moeder en alle andere personages. Een cast van 23 volwassenen en 11 kinderen. Amicitia staat garant voor de muziek. Originele muziek bewerkt voor een harmonieorkest en aangevuld met een draaiorgel, accordeon en carillon.

Voor het uitvoeren van de musical hebben Amicita en Kwibus toestemming van Stage Entertainments Productions B.V.

 Daniëlle Snellenberg 40 jaar lid

13 jul '22

Op donderdagavond 7 juli aandacht voor het jubileum van Daniëlle Snellenberg.
Door corona werd de huldiging steeds uitgesteld. Maar nu op de laatste donderdagavond van het verenigingsjaar kon voorzitter Ellen Metaal Daniëlle toespreken en haar het bondsspeldje voor 40 jarig lidmaatschap opspelden en het bijbehorende oorkonde uitreiken. 

Daniëlle Snellenberg denkt dat zij haar muzikale genen van haar opa heeft geërfd. Opa speelde maar liefst vier instrumenten:  picollo, fluit, saxofoon en klarinet. Dus bij de familie Snellenberg was het vanzelfsprekend dat  het bespelen van een instrument bij je opvoeding hoorde. Op jeugdige leeftijd startte Daniëlle op de blokfluit. En toen dat goed  en leuk ging en de aanleg er dus duidelijk was, was het wachten tot de handen groot genoeg gegroeid waren om alle kleppen van de klarinet te kunnen beroeren. Ook in die tijd nog geen professionele leraren. Eigen leden, en in dit geval Ad van Erp, namen de opleidingen voor hun rekening. Daniëlle was een snelle leerlinge. Al snel zat ze in het jeugdorkest en groeide door naar het grote orkest. En daar is ze toch wel een van de trouwste leden. Iedere week is ze present. En dat toch wel ondanks het feit dat een verpleegkundige nu eenmaal te maken heeft met wisselende diensten en dus geen acht tot vijf baan heeft. Ook al moet er een nachtdienst gedraaid worden, er wordt eerst gerepeteerd.

Haar Amicitiahart laat haar trouwens ook wel eens veranderen in Heidie. Ieder die haar kent, weet dat Daniëlle met carnaval niet voorop loopt in de polonaise. Toch in het belang van de club om wat extra centjes te verdienen komt de triolerjurk uit de kast om als Heidie mee te spelen in de tirolerkapel Die Reifenmusikanten. En als we samen met Kunst Centraal de voorstelling de Vuurvogel spelen voor de leerlingen van de groep 5 van de basisscholen, zien we Daniëlle in een prinsessenjurk op het podium. En in het verlengde daarvan is Daniëlle nu al veel jaren achter de schermen actief om de peuter/kleuter en AMV-lessen te organiseren.

Daniëlle, Amicitia is er trots op dat je al 40 jaar lid bent van de club. Er komen er vast en zeker nog heel veel jaren bij. 

Geslaagd!

13 jul '22
Sepp, Marc op slagwerk en Christian op saxofoon zijn geslaagd voor hun A-examen. 
Daar hoort een cadeautje bij dus werden ze op de voorspeelavond in het zonnetje gezet.
Van harte gefeliciteerd!!!

Talent laat zich horen op voorspeelavond

13 jul '22
Wat een heerlijke muzikale avond hebben we dinsdag 28 juni gehad!! Veel leerlingen deden mee aan de voorspeelavond. En wat een talent!! Van net beginnend tot leerlingen die al in het grote orkest zitten maar nog wel steeds les hebben. Stuk voor stuk toppers!

Buitenconcerten in IJsselstein

9 jul '22
We hadden geluk op de zaterdag 11 juni en 2 juli was het heel mooi weer. mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde weer het evenement 'Verborgen tuinen' en wij hadden een mooi plekje in het Kasteelpark. Ons publiek zat op de zitranden ( die de contouren van het voormalige kasteel vormen) zitten om te genieten van ons concert.
Op zaterdag 2 juli scheen de zon nog uitbundiger. We hadden veel belangstelling van flanerend publiek in de binnenstad. 
Op donderdagavond 7 juli hadden we minder geluk met het weer. Geen zon, maar gelukkig wel droog. Dus speelde we het laatste buitenconcert van dit verenigingsjaar. Een mooie plek voor de terrassen op het Vingerhoekhof. Het was een primeur dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Groepen 5 scholen maken kennis met blaasmuziek

9 jul '22
Samen met Kunst Centraal organiseerde we dit jaar het project 'Kennismaken met blaasmuziek'.
Alle scholen kregen van Kunst Centraal een pakket lessen aangeboden om samen met de kinderen van de groepen 5 mee te werken. Na de lessen kende de kinderen de verschillende blaasinstrumenten, en hoe deze van lage tot hoge tonen werken.Het project werd afgesloten met een instrumentencircuit in ons verenigingsgebouw en een afsluitend concert in het Fulcotheater. Op vrijdag 17 juni speelde ons orkest de muziek en vertelde/speelde de acteurs van Kunst Centraal het verhaal van Robin Crusoe. 
De kinderen waren super enthousiast. Nu hopen dat veel kinderen denken: 'ik wil ook een instrument leren bespelen'.Optreden orkestproject en leerlingenorkest

8 jun '22
Op woensdagavond 25 mei hebben het orkestproject en het leerlingenorkest een super tof optreden gegeven onder leiding van Teake Sikkema. Veel leerlingen zeiden dat ze het wel spannend vonden met zoveel publiek. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen namelijk allemaal luisteren!! Heerlijk om ze zo trots te zien.
Het was weer een geslaagd project en super mooi dat jong en oud en van starter tot ervaren spelen samen muziek maken.


HaFaBra-concert in Amsterdam

8 jun '22
Op zondag 22 mei hebben we in de Stichting Oosterkerk een mooi lenteconcert gegeven samen met Amsterdam Brass en Muziekvereniging Emergo Castricum. Wat was het genieten met zoveel goede muzikanten. Het waren drie verschillende optredens met een mooie afwisseling tussen een harmonie, fanfare en brassband. Dank je wel Jos Schroevers voor weer een mooie middag!!

Koningsdag 2022

8 jun '22
Harmonie Amicitia en IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior samen op het oude stadhuisplein. Heerlijk weer om samen de aubade te kunnen verzorgen olv Leon Vliex. Daarna nog met alleen Amicitia naar de Oase om daar een bezoek te brengen bij de ouderen. Wij hebben er van genoten. Volgend jaar weer hoor!

Paasconcert met de Symphonie no.4 van Johan de Meij

19 mrt '22
Een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met de solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello en het kinderkoor van de Zangschool Utrecht. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij.

U hoort van Amicitia als opening van het concert een romantische Paasouverture waarin kerkelijke en heidense elementen van het Paasfeest, mysterieus en feestelijk gecombineerd worden. Vervolgens staat  El Arce de Noé op het programma.

De solisten laten werken uit hun eigen repertoire horen en treden ook samen op. Zo kunt u genieten van cello en piano in ‘Les Rameaux’ (‘Palm Branches’) van Jean-Baptiste Fauré. Hij componeerde dit stuk speciaal voor Palmpasen en de stille week erachteraan.

Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij. Deze “Symfonie van de liederen" bestaat uit zes delen en wordt uitgevoerd door orkest, piano, cello, sopraansolo en kinderkoor. De Meij haalde de teksten voor de eerste drie liederen uit het oeuvre van Friedrich Rückert, van wie ook Mahler teksten gebruikte.Verrast met cheque van IJsselstein Fonds

2 jan '22
Wat een mooi gebaar van het IJsselsteinfonds en Ellen Klein die de aanvraag deed voor de verbouwing van de toiletten. Ze zijn ondertussen wel al verbouwd maar nu kunnen we nog meer genieten van de mooie nieuwe toiletten!

Aftermovie Amicitia

29 dec '21
Nog even nagenieten van Amicitia's Maestro.
Met dank aan onze klarinettist Lucas Boiten Productions Videography 


Christa Grootveld wint Amicitia's Maestro 2021

14 nov '21
Amicitia’s Maestro 2021 was een fantastische avond met als winnares Christa Grootveld-van de Ven!
Het was genieten om eindelijk weer een concert te kunnen geven. De 6 maestro kandidaten: Mieke Kromwijk, Robert Landsman, Patrick van de Brink, Elma Sandee, Bert Murk en Christa Grootveld gingen de strijd aan door elk een eigen muziekstuk te dirigeren. Wat deden ze dat goed en wat zijn ze de afgelopen weken ontzettend gegroeid. Bas Pollard, oud dirigent van Amicitia en bekend van de maestro tv editie, heeft ze als coach de afgelopen 5 weken begeleid en geholpen.
Helaas moest Jos Schroevers zijn debuut als dirigent van Amicitia nog even uitstellen door omstandigheden en stond het orkest met twee eigen werken onder begeleiding van dirigent Jos van de Braak.
De vakjury, bestaande uit Jos Bol, Jos van de Braak en Bas Pollard, gaf elke kandidaat een mooie feedback waar ze ook na gisteravond nog iets aan zullen hebben! De publieksprijs ging naar Bert Murk.
De avond werd weer voortreffelijk gepresenteerd door Ab Nieuwdorp!
Een heerlijke avond waar echt iedereen in de zaal van heeft genoten!


Kaartverkoop Amicitia's Maestro

26 sep '21
Op zaterdag 30 oktober gaan zes bekende IJsselsteiners in Amicitia's Maestro de strijd aan voor de gouden baton.

Wilt u daarbij zijn? Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.fulcotheater.nl

Buitenconcert: Verborgen tuinen

15 sep '21
'Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde op zaterdag 11 september: de Verborgen Tuinen. Met theater, zang, dans, poëzie en muziek!
Wij speelden met het hele orkest op het Imminkplein. Eindelijk mochten we weer optreden. We hebben er van genoten.


Jarig, Amicitia 121 jaar jong!!

12 sep '21
Donderdag 9 september 2021: onze 121ste verjaardag! We hebben ons verjaardagsfeestje gevierd met natuurlijk een repetitie. Daarvoor hebben we nog even heerlijk gegeten en hebben we onze jubilarissen eindelijk hun speldje en oorkonde kunnen uitreiken. Marianne hebben we nog bedankt voor haar inzet voor 25 jaar inzet voor de opleidingen. Geslaagd feestje!!

Leer in 10 weken een instrument bespelen en geef je eerste concert!

12 sep '21
Unieke kans!! Geef je dochter of zoon op voor het orkestproject en leer in 10 weken muziek maken.
De eerste 7 lessen leren ze hun instrument naar keuze kennen en leren ze de eerste noten en ritmes. Daarna volgen ze 3 orkestlessen met elkaar en we sluiten het project af met een mini concertje.
In een korte tijd ervaar je niet alleen hoe leuk muziek maken is maar vooral hoe leuk samenspelen is!!
Geef je voor 20 september! Via de agenda rechts boven op de pagina kan je je opgeven.


Afsluiting saxofoonleerlingen

31 jul '21
Ook op onze saxleerlingen hebben het lesjaar afgesloten met een voorspeelavond.

Afsluitavond leerlingen koper en slagwerk

31 jul '21
Op woensdagavond 7 juli hebben onze slagwerk- en koperkanjers kunnen laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd tijdens de lessen. Ook heeft er een flinke samenspeelgroep het slot van de avond verzorgd. Top gedaan allemaal!

Afsluiting peuter-, kleuter- en AMV-lessen

30 jun '21
Op zaterdag 26 juni hebben we een leuke afsluiting gehad van de peuter-, kleuter- en amv-lessen. De ouders konden de laatste 20 minuten meekijken en luisteren! Wat hebben de leerlingen het goed gedaan. Echte muzikantjes die op blokfluit, slagwerk, ukelele en boomwhackers speelden. De AMV leerlingen zongen zelfs samen met een aantal leden uit het grote orkest een liedje!

Overlijden Cor van Doorn

18 jun '21

We hebben het verdrietige bericht ontvangen van het overlijden van Cor van Doorn.

Cor was 65 jaar lid van Amicitia. Hij is benoemd tot erelid van onze vereniging en De Brulapen.
Trots vertelde Cor altijd dat hij het trommelen leerde op een keukenplankje.
Jarenlang bespeelde hij de kleine en/of grote trom in ons orkest, De Brulapen en Die Reiffenmusikanten.
Cor was een echte Amicitiaan. Zolang hij kon hielp hij mee met klussen in het gebouw en was hij elke donderdagavond aanwezig om voor de koffie en de thee te zorgen in de pauze. We missen Cor al geruime tijd. Het afscheid is nu definitief.

Wij zullen Cor met respect herinneren.NL DOET 2021

13 jun '21
Klusdagje van NLdoet en hoe heerlijk is het om dat vandaag in het zonnetje te doen. Wij knappen onze klapstoeltjes op zodat we er weer tip top bij zitten met een buitenconcert.
Bedankt Joke, Linda, Rob, Greet en Gerda voor jullie inzet (en natuurlijk alle anderen die niet op de foto staan).


We mogen weer muziek maken!!!

13 jun '21
Yes, we zijn super blij. Vanaf donderdag 3 juni mogen we weer als orkest muziek maken.
Wat zijn we nu extra blij met onze verbouwing. Met een strak stoelenplan passen we precies met z'n allen.
Heerlijk, wat hebben we dit gemist ....
Coronasteun van het Roest Crollius Fonds

12 mei '21
Een financieel steuntje in de rug van het Stichting Roest Crollius Fonds voor onze vereniging! Het goede doelenfonds van IJsselstein ondersteunt verenigingen met een lockdownactie. Elke vereniging die zich heeft aangemeld voor de actie ontvangt € 711,- plus nog € 7,11 per lid. En waarom die specifieke bedragen? IJsselstein bestaat namelijk 711 jaar. Wij vinden het een hele leuke en zeer gewaarde actie.

Onze bestuursleden Ellen Metaal en Leon van Zelst met de cheque!


Amicitia's Maestro verplaatst naar 30 oktober!

12 mei '21
Amicitia’s Maestro wordt verplaatst naar 30 oktober 2021!!

We kijken er naar uit om met onze maestro’s aan de slag te gaan maar 5 juni is helaas nog te vroeg.

Heeft u een kaartje voor de editie van 2020? Dan is dit uw toegangsbewijs voor 30 oktober 2021. Bewaar je ticket dan ook goed! Mocht je deze avond niet kunnen of toch je kaart willen inleveren, neem dan contact op met ons via bestuur@harmonieamicitia.nl.

Onze maestro’s, de jury, het orkest en de organisatie kijken met veel enthousiasme uit naar zaterdagavond 30 oktober 2021!

Koninklijke onderscheiding voor Elise van Schalkwijk

12 mei '21
Op maandag 26 april ontving ons lid en bestuurslid Elise van Schalkwijk een Koninklijke onderscheiding.
Elise is een verenigingslid in hart en nieren. Naast het spelen op de klarinet vervult Elise al vele jaren een bestuursfunctie. In 2021 heeft zij maar liefst 30 bestuursjaren op de teller staan als secretaris. Elise is een fijn mens met oog voor de ander. En mede door haar brengen wij naast het maken van muziek ook onze naam Amicitia - vriendschap - echt tot leven. Door juist dat kaartje of die mail te sturen op die momenten in het leven die er echt toe doen. De term “een stille kracht” kan echt voor Elise uitgevonden zijn. Welverdiend dat ze daarom nu in de schijnwerpers staat!


Meet & Greet met Johan de Meij

11 feb '21

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.
Op zaterdag 30 oktober hebben wij een concert gepland in het Fulcotheater met de 4e Symfonie van Johan de Meij op het programma. We gaan dit werk uitvoeren met de medewerking van sopraan Tamar Niamut, pianiste Lineke Lever en een kinderkoor.

Johan de Meij componeerde zijn Vierde Symfonie voor het Jeugdorkest van Zuid Tirol dat deelnam aan een Mahlerfestival. De binding met Mahler komt terug uit de keuze voor de eerste drie liederen. Dat was aanvankelijk zijn opdracht. Johan de Meij vond het werk echter niet af en werkte het uit tot zijn Vierde Symfonie.
Deel voor deel luisterden we naar de muziek en nam hij ons mee in zijn gevoel voor de muziek en het verhaal dat hij er mee wil vertellen. Ook gaf hij steeds een toelichting op de verschillende (en ook terugkerende) thema’s.
Het was een hele mooie ervaring dat zo’n grote componist, vanuit het verre Amerika, met ons in gesprek ging. We kijken uit naar het moment dat we als orkest met elkaar kunnen gaan repeteren om ons voor te gaan bereiden op een uitvoering van dit mooie muziekstuk.Nieuwjaarsreceptie en leden die een jubileum vieren!

14 jan '21
Tradities blijven bestaan dus op de eerste donderdag van het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie.
Alleen voorzitter Ellen was in het gebouw. De leden keken online mee.
Ellen sprak mooie woorden. Een terugblik op het afgelopen jaar én een hoopvol vooruit kijken naar 2021. De plannen voor leuke concerten zijn er. Nu hopen dat we snel weer met elkaar muziek kunnen maken.
Zoals ook gebruikelijk werden de leden gehuldigd die in het jaar 2021 een jubileum mogen vieren.
Ron van Reenen en Susanne van Laarhoven zijn 25 jaar lid en Jan van Baggem heeft de mooie mijlpaal van 40 jaar gehaald.
Wethouder Mark Foekema sprak hen toe. De bondinsignes en de bijbehorende certificaten liggen klaar. Maar helaas, het uitreiken en opspelden moet nog even wachten.

In de bijlagen de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Ellen Metaal en de toespraak van wethouder Foekema gericht aan de jubilarissen.
Bijlagen

21.01.07_Jubilea_toespraak.pdf
21.01.07_NJR_toespraak_voorzitter.pdfEen grote "WAUW" voor RABO ClubSupport!

3 dec '20
Donderdagavond 5 november was de online uitreiking van de Rabo ClubSupport en wauw wat een mooi bedrag mogen wij in ontvangst nemen. We mogen € 1.028,60 besteden aan nieuwe blaasinstrumenten voor een scholenproject in samenwerking met IJsselsteinse basisscholen. Alle leden van de Rabobank uit de Utrechtse Waarden e.o. die op ons gestemd hebben, ontzettend bedankt!!!

Jarig!

10 sep '20
We bestaan 120 jaar!! En dat vierden we vandaag met een lekkernij voor bij de koffie.
Zaterdag 31 oktober geven we ons lustrumconcert om dit samen met jullie te vieren! Hou onze website en deze pagina goed in de gaten want er zijn maar beperkt aantal plekken beschikbaar en dan is vol snel vol.

Open muzieklessen muziekspeeltuin

27 aug '20
Het grote orkest start vanavond na een korte vakantie weer met repeteren maar ook de muziekspeeltuin gaat weer van start! Op zaterdag 12 september zijn de open muzieklessen voor peuters, kleuters en leerlingen uit groep 3 en 4. Benieuwd of je dochter of zoon het leuk vindt om iets met muziek te doen? Kom langs en doe mee!! Liever les op een specifiek instrument? Neem dan contact met ons op! Zien we jullie 12 september?

Afsluiting muziekspeeltuin

14 jul '20
Afgelopen zaterdag ontvingen onze jongste leerlingen en Amv (Algemene muzikale vorming) leerlingen hun muziekdiploma na een leuk optreden van Peter en de Wolf met ondersteuning van 5 muzikanten uit het grote orkest. Gefeliciteerd allemaal!!

Repeteren in de Basiliek

3 jul '20
Geen aparte koper- of houtrepetitie maar gewoon weer allemaal bij elkaar. Dat past helaas niet (ivm de 1,5 meter regeling en voor orkesten nu nog 2 meter) in ons eigen gebouw.
Donderdagavond waren we te gast in de Basiliek en dat leverde mooie plaatjes en warme klanken op! Wil van Doorn bedankt voor jullie gastvrijheid.

Gefeliciteerd Laura en Tijn!

25 jun '20
Gefeliciteerd Laura en Tijn met het behalen van jullie muziekdiploma’s. Laura is geslaagd voor haar A-diploma op trompet en Tijn voor zijn B-diploma op slagwerk. Beide toppers die hun diploma op afstand in ontvangst mochten nemen.

"Hakuna Matata"

7 jun '20
Hoe tof! Terwijl we niet samen konden spelen, hebben we een online samenspeel video gemaakt! Luister mee naar een gedeelte uit de Lion King. Super trots op de leden maar bijzonder trots op Lonneke Noorman en Gerda Kamsma die dit samen gemaakt hebben.

Klik hier om het filmpje te bekijkenWe mogen weer repeteren!

4 jun '20
Yes we mogen weer!! Vanavond zijn de slagwerkers begonnen met hun groepsrepetitie onder leiding van Jos Schroevers. Veilig op afstand, maar wat heerlijk om weer samen te mogen spelen. Vanaf volgende week hopen we met kleine groepen blaasinstrumenten te kunnen gaan repeteren (maar daarvoor wachten we nog even het definitieve protocol af ivm de welbekende aerosolen).

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings

24 apr '20
Vandaag, vrijdag 24 april 2020 is Jan Hartings in een oranje zonnetje gezet. Een koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onze vereniging en de kerk!

Ans van Baggem en Wil Hartings hebben het initiatief genomen om hun broer Jan Hartings voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard hebben wij vanuit het bestuur en ook de Brulapen deze aanvraag van harte ondersteund. Ook pastoor Van der Vegt heeft namens de kerk een mooie ondersteunende brief geschreven. En vandaag was het zover dat de burgemeester Jan mocht verrassen met een lintje. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar die komt later nog na het coronatijdperk.
In een Zoom-bijeenkomst sprak de burgemeester een verraste Jan toe en eindigde met de woorden: “dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de heer Jan Hartings te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau”.

Op de website van de gemeente IJsselstein staat te lezen: De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar hij is ook van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De Brulapen hebben vanavond Jan verrast met een serenade. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk moment waar Jan en Leny zichtbaar van genoten. En ook een moment voor Ellen om Jan namens het bestuur met het op afstand overhandigen van een boeket bloemen te feliciteren.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

3 feb '20
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Zin in muziek maken bij Amicitia?

29 jan '20
Ons orkest heeft een mooie bezetting met 57 orkestleden in een mix van jong en oud. We willen onze bezetting verder uitbreiden!

Speel je trombone of euphonium? En ben je een enthousiaste gedreven muzikant met minimaal Hafa B niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou en maken we graag kennis!

Je bent van harte welkom om op donderdag op onze repetitie langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen. Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl. Na ontvangst nemen wij dan contact met je op.

Amicitia repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het eigen clubgebouw en staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Speel je een ander instrument en heb je interesse? Neem dan ook zeker contact op via bestuur@harmonieamicitia.nl. Vermeld in je mail naast je instrument graag ook je ervaring. We kijken dan graag wat de mogelijkheden zijn, ook als jouw instrument hierboven niet als vacature genoemd staat. Hafa B is wel altijd een minimum vereiste.Jos Schroevers nieuwe dirigent

23 jan '20
Trots presenteren wij Jos Schroevers als onze nieuwe dirigent. We zijn er van overtuigd dat Jos de muzikale lijn van de afgelopen jaren voort gaat zetten. Ontzettend gaaf om een ervaren dirigent als Jos voor ons orkest te hebben mogen staan. Vanaf donderdag 30 januari gaat hij aan de slag met het voorjaarsprogramma waaronder een uitverkocht Maestroconcert.

Karin 50 jaar lid!

3 jan '20
Bij Amicitia is het traditie de leden te huldigen die in het komende jaar een jubileum vieren.
Wethouder Peter Bekker mocht dit jaar Karin Veldhuizen-van Schendelen huldigen. Karin is 50 jaar lid van Amicitia!

Een halve eeuw waarin zij muziek maakte als percussionist en tamboer maitre bij de drumband; slagwerker bij Die Reiffenmusikanten; alt- en tenorsaxofonist bij de Brulpen én natuurlijk het grote orkest van de harmonie.
De donderdagavond is voor Karin haar Amicitia-avond. Elke week is zij present. Slechts 1x per jaar verzuimd zij als zij zichzelf een weekje vakantie gunt.

Karin is als een muziekmoeder sectiehoofd van de saxgroep. Alex blaast op de baritonsax zijn partij mee en Karin en hij zijn elkaar tot steun. Angelique blaast onder de vleugels van Karin haar tenor partij mee en dan zit er nog een hele groep jonge altsaxofonisten. Zij moeten nog veel leren en Karin met al haar ervaring neemt deze taak graag op zich.

Lisanne sprak als groep haar dank hiervoor uit. Zij overhandigde Karin namens alle saxen een leuk toepasselijk cadeau. Een kunstwerkje van een saxofonist als houder voor het favoriete drankje van Karin: een fles rosé.

Afscheid dirigent Michael Engelbrecht

2 jan '20
Op de nieuwjaarsreceptie hebben we afscheid genomen van Michael onze dirigent. Hij gaat na 6 jaar Amicitia een nieuwe uitdaging aan bij Philharmonie Gelre. We wensen hem uiteraard heel veel succes! En zoals onze voorzitter Ellen het mooi verwoordde en hoe wij erop terugkijken: don’t cry because it’s over, smile because it happened.

In zes jaar tijd hebben we als orkest en vereniging met elkaar hele mooie dingen gedaan. Als cadeau aan Michael samengevat in een fotoboekje.Sfeervol kerstconcert

24 dec '19
Amicitia is één grote familie. En familieleden zoeken elkaar op met kerstmis. Bij Amicitia is het al een aantal jaren de traditie om dit de zaterdag voor kerst te doen.

Gezellig met elkaar muziek maken en na afloop chocolademelk en glühwein drinken met een lekkere cupcake er bij. Het was weer een gezellige avond.

De Kerstavond van St. Nicolaas

14 dec '19
13 december: Een bijzondere avond in de Nicolaasbasiliek om te luisteren naar mooie muziek/zang;de kerststal te bewonderen; Een wens te schrijven en in de wensboom te hangen of de kerktoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over verlicht IJsselstein.

De Brulapen gaven hun medewerking. Zij transformeerden moeiteloos in de Koperen Engelen.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

12 dec '19
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Prachtige cheque van Rabobank Utrechtse Waarden

12 okt '18
Wauw, vanavond een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen twv €954,70, uitgereikt door de dames van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o.! Rabobank en alle stemmers bedankt. We gaan het goed besteden, en wel voor de videoprojectie bij ons aankomende Maestroconcert. We hebben er vanavond met de dames gelijk maar een feestje van gemaakt

Speciale dag voor 3 hele speciale leden

29 sep '18
Vandaag is een speciale dag voor 3 wel hele speciale leden! Dit jaar zijn Jan van Baggem, Wil Hartings en Jan Hartings benoemd tot ere lid voor hun jarenlange inzet en voor hun speciale inzet voor de verbouwing van ons verenigingsgebouw.
Vandaag werden ze in het zonnetje gezet met een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe en dat begon vanochtend met een rode loper en vertrek in een limousine!! Allemaal mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds van de VriendenLoterij!

Vacature eerste trombonist

28 sep '18
We zijn op zoek naar een ervaren eerste trombonist op minimaal HaFaBra niveau C of gelijkwaardig. Een echte kartrekker! Ook zijn we op zoek naar een tweede trombonist op minimaal HaFaBra niveau B (of gelijkwaardig) met orkestervaring.

Ons orkest bestaat uit 57 enthousiaste muzikanten. Elke donderdagavond repeteren we onder leiding van onze dirigent Michael Engelbrecht in ons eigen verenigingsgebouw in IJsselstein. Wil je meer weten over onze concerten en over ons als vereniging, kijk dan ook verder op onze website en op deze Facebookpagina.

Ben jij de muzikant die wij zoeken? En lijkt het je leuk om bij ons te komen spelen: Je bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen.
Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl.

Muziekspeeltuin

2 sep '18
Zin in muziek? Onze muziekspeeltuin gaat vanaf 22 september weer van start. Geef je zoon of dochter voor 15 september op via peuterkleutermuziekles@gmail.com.

Rabo Clubkas Campagne

31 aug '18
Heb jij de stembiljetten voor de #rabobankclubkascampagne ook al ontvangen? Wij hebben je stem hard nodig! Waarvoor we het gaan inzetten? Voor het Maestroconcert op 23 november zodat we alle 7 maestro’s goed kunnen projecteren op het witte doek. Dan kunnen we een camerateam en bijbehorend apparatuur inhuren! Stem op “Amicitia”!!Vernieuwd gebouw Amicitia feestelijk geopend

5 mei '18
De wens van Harmonieorkest Amicitia voor een uitbreiding van hun gebouw aan de Panoven leefde al in 2000, bij het 100-jarig bestaan. Vorig jaar konden de plannen in gang worden gezet. Zaterdagavond de feestelijke opening plaats, met de klanken van het jeugdorkest dat was opgesteld op de uitgebouwde veertig vierkante meter.

\"Het zijn net de Olympische Spelen\", vindt voorzitter Ellen Metaal. \"We hebben er lang naartoe gewerkt en nu vallen alle stukjes op hun plaats. Het vernieuwde gebouw voelt als een gouden medaille voor iedereen.\" De harmonie is ook drie ereleden rijker: Jan en Wil Hartings en Jan van Baggem. \"Zij hebben zich alle jaren én tijdens de verbouwing bijzonder ingezet.\" (Foto: Lysette Verwegen)

Jan, Jan en Wil benoemd tot ereleden!

17 mrt '18
Ze ontvingen tijdens de heropening van het gebouw deze onderscheiding als dank voor hun jarenlange uitzonderlijke inzet voor onze muziekvereniging. Een inzet als bestuurder, bibliothecaris, Brulaap, barman en mannen voor elke klus in 'het Gebouw'.

Natuurlijk wilden we 'de klusmannen' ook graag een cadeau geven. Met behulp van de VriendenLoterij ontvingen ze een cheque voor een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe op zaterdag 29 september 2018.

Mannen gefeliciteerd!!!! Amicitia is ontzettend trots op jullie.
Laatste 15 nieuwsartikelen
 
Datum Activiteit
 
zaterdag 27 apr 2024
9:00
Concert Koningsdag
IJsselstein
 
vrijdag 7 jun 2024
20:00
Operaconcert in samenwerking met Francis Broekhuizen! Operaconcert - Francis Broekhuizen
Fulcotheater
 
vrijdag 21 jun 2024
9:00
Scholenconcert Kunstcentraal
Fulcotheater
 
vrijdag 5 jul 2024
20:00
Buitenconcert Oudewater
Oudewater
 
zaterdag 6 jul 2024
14:00
Braderieconcert
IJsselstein
 
SponsorKliks

Utrecht Blaast Binnen

17 mrt '24
Zaterdag 16 maart was het zover: Utrecht Blaast Binnen 2024!
Om 13.30 uur mochten wij plaatsnemen op het grote podium in de concertzaal van TivoliVredenburg,
Op de lessenaar stond Casanova van Johan de Meij. Een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga liet onder begeleiding van het orkest de hoogtepunten van Casanova's leven horen.

In 2019 hebben we eerder mee mogen doen met Utrecht Blaast Binnen. Het was nu opnieuw een hele eer en een trots gevoel om in zo'n mooie zaal met een prachtige akoestiek te mogen spelen.

NL Doet

17 mrt '24
Ook dit jaar deden wij weer mee aan NL Doet.
Vier vrijwilligers hebben de klus geklaard om de vloertegels en stoelen in ons verenigingsgebouw met behulp van een shampooing machine weer lekker fris te maken.

Utrecht Blaast Binnen

18 jan '24
Tien blaasorkesten vanuit de hele provincie staan op 16 maart in de Grote Zaal van TivoliVredenburg klaar om een uniek concert te geven. Samen met een bekende artiest betreden ze het podium en zorgen ze voor een verrassend optreden. Ook zijn er de hele dag uitvoeringen op de Rabo open Stage - het gratis toegankelijke podium midden in TivoliVredenburg.

Amicitia speelt om 13.30 uur. Op de lessenaar staat dan Casanova van Johan de Meij. Een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga laat onder begeleiding van het  orkest de hoogtepunten van Casanova’s leven horen. Casanova, een 18e-eeuwse Italiaanse avonturier én vrouwenversierder pur sang. Zijn liefdesavonturen brachten hem echter in de problemen en zo belandde hij in de gevangenis. Hij ontsnapte en vluchtte naar Frankrijk, waar zijn avontuurlijke verhalen een sensatie werden.

Op de website van Utrecht Blaast Binnen 2024 leest u meer informatie en kunt u ook tickets bestellen.Jubilarissen gehuldigd

17 jan '24
Donderdag 5 januari 2024: de eerste repetitie van het nieuwe jaar. Na de pauze gestopt om gezellig met elkaar te proosten op het nieuwe jaar én onze jubilarissen te huldigen.
Alex speelt al 25 jaar de baritonsaxofoon in ons orkest; Toine zijn muzikale loopbaan startte bij onze klarinetgroep, maar nu is hij al vele jaren achter in het orkest te vinden op slagwerk; Jan blijft maar liefst al 65 jaar zijn trompet trouw. Alle drie van harte gefeliciteerd! 

Amicitia presenteert: "Onbereikbare liefdes"

17 jan '24

Met het thema ‘onbereikbare liefdes’ verleidt Harmonie Amicitia op zaterdagavond
25 november in een najaarsconcert haar publiek. Hartstochtelijke, avontuurlijke en passionele muziek laten de verwachtingsvolle harten van de hoofdrolspelers kloppen. Pompeuze en dramatische klanken daarentegen schetsen de sfeer bij een gebroken hart of zelfs de dood door liefdesverdriet. De hoofdrolspelers van de onbereikbare liefdes zijn aanwezig en nemen u mee in hun levensverhaal.

Zo is daar de verleidelijke zigeunerin Carmen uit De Carmen Suite met haar hartstochtelijke liefde voor de naïeve officier Don José. Carmen verkiest haar vrijheid boven een serieuze relatie. Zij leeft haar idealen en gaat daarvoor onverschrokken tot het uiterste: vive la liberté!

Het programma wordt vervolgd met de binnenkomst van Casanova. Met het gelijknamige werk van Johan de Meij kunt u deelgenoot worden van een prachtig en aangrijpend solowerk voor cello en harmonieorkest. De Utrechtse celliste Oihana Aristizabal Puga laat onder begeleiding van het  orkest de hoogtepunten van Casanova’s leven horen. Casanova, een 18e-eeuwse Italiaanse avonturier én vrouwenversierder pur sang. Zijn liefdesavonturen brachten hem echter in de problemen en zo belandde hij in de gevangenis. Hij ontsnapte en vluchtte naar Frankrijk, waar zijn avontuurlijke verhalen een sensatie werden.

En dan betreedt een beroemd duo de concertzaal binnen. Wie kent niet het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Romeo en Juliët? Het orkest neemt het publiek mee in de vijandige verhouding tussen de families Montangue en Capulet, de passie in de beroemde balkonscene in Verona en de tragische zelfdoding van beide hoofdrolspelers.

De avond wordt afgesloten met de komst van de machtigste vrouw uit de Argentijnse geschiedenis: Evita, een meisje van eenvoudige afkomst die graag actrice wilde worden en naar Buenos Aires vertrok. Daar ontmoette zij kolonel, en latere president, Juan Pérez. Ze worden verliefd en trouwen. Het volk aanbidt Evaatje en een gelukkige en prachtige toekomst lijkt voor het paar weggelegd. Maar helaas, Evita Peréz overleed in 1952 op
33-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Sinterklaas in IJsselstein

17 jan '24
Op zaterdag 25 november hebben wij sinterklaas en zijn pieten muzikaal verwelkomd in onze stad.
Het was wel een kort optreden. Sinterklaas had niet alleen zijn grote boek vergeten mee te nemen uit Spanje, ook de zon had hij in Spanje achtergelaten. De regen noopte ons, voor het behoud van instrumenten, weer snel naar binnen te gaan.

Geslaagd!!

17 jan '24
Super trots zijn we op Amber, Fenne, John, Joost, Jurre geslaagd voor het A-diploma. En Laura behaalde zelfs het B-diploma, dus zij mag mee gaan spelen in het grote orkest. Allemaal gefeliciteerd.

Wereldmuziek jeugdfestival

17 jan '24
Op zaterdag 12 november deed ons leerlingenorkest mee aan het Wereldmuziek Jeugdfestival georganiseerd door HarmonieOrkest Vleuten. Heel erg bedankt voor de leuke workshops, het was een geslaagde dag!


Repetitieweekend Egmond

17 jan '24
In het weekend van 6 en 7 oktober hebben we een fantastisch repetitieweekend beleefd in Egmond. Het was een weekend waar er serieus gestudeerd werd, maar er ook veel ruimte was voor gezelligheid en we lekker hebben uitgewaaid op het strand! We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Erelid: Elise van Schalkwijk

14 aug '23
De Algemene Ledenvergadering heeft op 6 juli 2023 besloten om Elise te benoemen als Erelid van Muziekvereniging Amicitia.
Elise heeft zich, 32 jaar als bestuurslid ingezet voor Amicitia. Zij is in haar meer dan 40 jarig lidmaatschap iemand die onze naam Amicitia in de praktijk brengt.

Afsluiting verenigingsjaar met gezellige barbeque

2 aug '23
Op zaterdag 1 juli hebben we nog een mooi buitenconcert gegeven op de Zomerfair. Dit was onze laatste muzikale activiteit voordat we allemaal van een verdiende zomervakantie gaan genieten. Geen foto's helaas van dit concert, maar wel van de traditionele barbeque. Gezellig met elkaar een hapje eten en natuurlijk bijkletsen. Een mooie afsluiting voor een mooi verenigingsjaar.

Teake Sikkema 25 jaar koperdocent bij Amicitia

2 aug '23
Op de voorspeelavond hadden we ook een heel bijzonder jubileum te vieren: Teake Sikkema is al 25 jaar verbonden aan onze vereniging als docent op trompet, hoorn, trombone, bariton en bastuba. Én hij is ook al heel veel jaren de dirigent van ons leerlingenorkest. Dat jubileum lieten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan: op de voorspeelavond werd Teake door onze voorzitter in het zonnetje gezet. Teake bedankt voor alle mooie jaren en op naar je 40-jarig jubileum!

Teake heeft trompet gestudeerd aan het conservatorium en speelt in verschillende ensembles. Ook geeft hij soloconcerten met een vleugje theater erbij. Daarnaast geeft hij in de regio Utrecht les op koperinstrumenten.
Teake is altijd enthousiast en leert kinderen om met plezier een instrument te bespelen. De eerste beginselen met privélessen, maar dan al snel onder zijn leiding in een samenspelgroepje en als het steeds iets beter gaat in ons leerlingenorkest. Voorspeelavond leerlingen

24 jul '23
Bij onze vereniging kan je op alle soorten blaasinstrumenten en slagwerk lessen krijgen van docenten afgestudeerd aan het conservatorium.
Aan het einde van het jaar laten alle leerlingen aan ouders, opa's en oma's en broertjes en zusjes horen wat ze geleerd hebben. Het was een hele leuke avond met mooie muziek.

Uitwisselingsconcert Harmonie Vlijt en Volharding

21 jul '23
Op de snikhete zondagmiddag 25 juni reizen we af naar het Brabantse Alphen. We hebben een afspraak voor een uitwisselingsconcert met Harmonie Vlijt en Volharding. Ondanks de warmte geven beide orkesten een mooie uitvoering van het door hen ingestudeerde programma.

Benieuwd naar het programma dat wij speelden? Kijk onder de tab 'Vereniging' naar een overzicht van ons repertoire.


Leerlingen geven concertje in Mariënstein

21 jul '23
Het leerlingenorkest heeft zondag 4 juni onder leiding van Teake Sikkema bij woonzorgcentrum Mariënstein een super geslaagd concertje gegeven. Een volle zaal met bewoners, leuke muziek en de kids vonden het super om te doen (sommige vonden het wel een beetje spannend). Wat hebben ze het super goed gedaan! Bedankt Mariënstein voor het warme ontvangst. Alles was tot in de puntjes door jullie verzorgd.

Verrassend voorjaarsconcert

13 mrt '23

Harmonie Amicitia ontmoet Harmonieorkest Kunst & Vriendschap uit Maurik in een gezamenlijk voorjaarsconcert. Het voorjaar: iedereen kijkt er naar uit, een jaargetijde dat staat voor bloei en groei. Een tijd ook vol verrassingen: wat gaat het voorjaar bieden? De beide orkesten spelen hier op in door een gevarieerd programma te bieden.

Amicitia verrast, onder leiding van dirigent Jos Schroevers, het publiek met opzwepende muziek van een Afro-Cubaanse dans in ‘Conga del Fuego Nuevo’. Dan verandert de sfeer in de zaal: Het orkest brengt met ‘A movement for Rosa’ een emotionele eerbetoon aan de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Dan gaat Amicitia weer naar een geheel andere wereld als de ladyspeaker de woorden spreekt: “Er was eens een ….”. Het orkest zet in en vertelt met haar muziek het sprookje van Hänsel und Gretel. Amicitia sluit haar deel van het voorjaarsconcert swingend af met en een compilatie van de  muziek van de stille films van Charlie Chaplin.

Kunst & Vriendschap, onder leiding van Arjan Gaasbeek opent met de mars ‘Gluck Auf’ van de marsenkoning Wichers. Daarna nemen zij met ‘the Lake of the Moon’ het publiek mee op reis in de zwerftocht van de Azteken van Noord- naar Zuid Amerika naar een nieuw thuis. Klarinettiste Nathalie van Ewijk onderbreekt de muzikale reis met een kort solowerk ‘Ebony Fantasy’. Daarna reist het orkest met ‘Jihlava’ door naar Tsjechië en eindigen zij hun reis met ‘the Second suit for band’ met Schotse en Ierse volksmuziek.

Het voorjaarsconcert is op zaterdag 1 april in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat 2. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 15,--. Kaarten reserveren op deze website met link onder aan dit bericht of bij de leden van beide verenigingen. Ook is er kaartverkoop aan de deur van de Ontmoetingskerk.

Klik hier om kaarten te bestellen

NL Doet

13 mrt '23

Ook wij deden dit jaar weer mee aan NL Doet.
Met de bijdragen van het NL Doet - comité hebben we twee shampooing machines gehuurd.
Vrijwilligers hebben alle stoelen en de vloertegels mooi schoongemaakt.
Het is weer heerlijk fris in ons verenigingsgebouw.60-jarig jubileum Leny Hartings

8 mrt '23
Op donderdag 26 januari vierden we het 60 jarig jubileum van Leny Hartings.
In 1963 werd zij als eerste meisje lid van muziekvereniging Amicitia. Eerst blies zij de klaroen bij de jeugddrumband en later stapte ze over op trompet bij het harmonieorkest. 
Leny heeft de muzikale genen van haar vader, Jo Kok. Jo speelde ook meer dan 60 jaar bij het orkest. In de trompetgroep ontmoette ze haar man Jan. Samen zijn ze sindsdien elke donderdagavond bij de repetitie present. 
Leny ademt Amicitia. Zij geniet enorm van het samen muziek maken en naast muzikant is zij vrijwilligster in hart en nieren voor de club. Wij hopen dat we nog vele jaren samen met Leny mooie muziek kunnen spelen.

In memoriam Kees van Zelst

14 jan '23

Op de dag, donderdag 5 januari jl., dat we hem wilden huldigen voor zijn 40-jarig lidmaatschap van Harmonie Amicitia overleed ons erelid Kees van Zelst. Op zaterdag 14 januari jl. was zijn uitvaart. Wij hebben met ons orkest een mooie muzikale omlijsting aan het afscheid van Kees mogen geven.

Kees werd in 1983  lid van Harmonie Amicitia. En wat heel bijzonder was: hij kon geen muzieknoot lezen! Kees werd door zijn vriend Ben Veldhuizen benaderd met de vraag voorzitter te worden bij Amicitia. Besturen, leiding geven, organiseren, daar had Kees veel ervaring mee en dat kon hij bij Amicitia goed inzetten.

Kees en Amicitia: een gouden combinatie. Amicitia werd al snel “Zijn kluppie”.
“Zijn kluppie” dat hoorden we Kees 40 jaar lang heel vaak zeggen.

Na tien jaar gaf Kees de voorzittershamer door aan Herman van Hoeven. In de Algemene Ledenvergadering met deze bestuurswisseling op de agenda benoemde de vereniging Kees vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze vereniging tot erelid van Harmonie Amicitia.
Kees had een uitstekende basis gelegd voor een mooie toekomst voor Amicitia. Hij zorgde voor een moderne bestuurlijke structuur: een bestuur met daaromheen commissies, professionele docenten, een zeer vakbekwame dirigent en de vele vrijwilligers.

Kees was trots op Amicitia. Trots die hij graag wilde tonen. Hij vond het belangrijk dat wij ons als orkest meer zouden laten zien aan de IJsselsteiners. Hij introduceerde buitenconcerten zoals bijvoorbeeld bij het vuurwerk bij de stadsvijver op Koninginnedag; muziek maken samen met de beiaardier van de Oude Nicolaaskerk Boudewijn de Zwart op de Plaats voor het Historisch Stadhuis of gewoon op een donderdagavond bij de camping De Voormolen.

Onder voorzitterschap van Kees ontwikkelden wij ons steeds meer als concertorkest. Optredens op podia in theater De Kom of het Fulcotheater. Concerten met bijzondere samenwerkingen: een enorm succes, het concert van Amicitia met vier solosten van het concertgebouworkest of een internationale solist als de klarinettist Walter Boeykens. Aan Kees steeds de eer om trots deze concerten aan te mogen kondigen.

In 1999 neemt Kees de voorzittershamer weer terug in ontvangst van Herman. Vervolgens blijft hij nog weer bijna 10 jaar voorzitter en draagt hij de functie van voorzitter over aan Ellen Metaal.

Kees blijft altijd betrokken bij Amicitia. Hij is onze grootste fan. Zo lang zijn gezondheid het toe liet kwam hij elke donderdagavond graag naar de repetities luisteren én gezellig napraten in de derde helft aan de bar. Ook met voorspeelavonden van zijn kleindochter Fenne op trompet en de concerten van het orkest was Kees altijd van de partij. Super trots was hij op zijn zoon Leon, onze eerste hoornist en schoondochter Sylvia op de eerste/soloklarinetpartij.

Amicitia betekent vriendschap. Dat heeft Kees ook mogen ervaren in periodes die lastig voor hem waren. Bijvoorbeeld toen hij moest revalideren. Dan was er persoonlijke aandacht, met bezoeken en berichten en kaartjes van leden. Er was ook een ensemble van Amicitia dat hem en mede patiënten op tweede kerstdag met een miniconcert in het ziekenhuis kwam verrassen. Hij genoot hier enorm van en vertelde trots aan medepatiënten en verpleegkundigen over zijn kluppie. En ook na het verblijf in het ziekenhuis had hij Amicitia maatjes die hem op pad hielpen om weer naar buiten te gaan.

Ondanks zijn positiviteit en wilskracht is Kees plotseling overleden.
Wij, zijn Kluppie, gaan hem enorm missen.
Wij zijn trots dat Kees en wij 40 jaar lang zon gouden combinatie mochten zijn.

Bestuur, leden en dirigent Harmonie Amicitia Mooie donatie IJsselsteinFonds

9 jan '23
Dankzij de mooie donatie van €1000 van het IJsselsteinFonds hebben wij 2 mooie nieuwe
trompetten kunnen kopen! Hier zijn wij, onze leerlingen en onze koperdocent ontzettend blij mee.
IJsselsteinFonds, bedankt!
Vier keer uitverkochte zaal voor Ciske de Rat

20 nov '22

Van 6 tot en met 9 oktober hebben Amicitia en Kwibus vier keer voor een uitverkochte zaal in het Fulcotheater Ciske de Rat, de musical op de planken gebracht. Wat hebben we er met z'n allen van genoten. Een prachtige samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is met een nieuwe musical. 

 Tekst programmaboekje Fulcotheater:

“Ik voel mij zo verdomd alleen”

 In de musical zorgt de kleine Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken. Tegelijk zien we de volwassen Ciske worstelen met zijn verleden. De musical staat garant voor een voorstelling vol herinneringen aan een jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos.

Ciske de Rat was als professionele musicals in talloze theaters te zien van oktober 2007 tot en met november 2009 en wist maar liefst zeven musical awards in de wacht te slepen.

Sinds 2014 kan Ciske de Rat De Musical ook door amateurverenigingen opgevoerd worden en staat garant voor uitverkochte zalen.

Acteurs van theaterstichting Kwibus spelen en zingen de rollen van Ciske, de vader en moeder en alle andere personages. Een cast van 23 volwassenen en 11 kinderen. Amicitia staat garant voor de muziek. Originele muziek bewerkt voor een harmonieorkest en aangevuld met een draaiorgel, accordeon en carillon.

Voor het uitvoeren van de musical hebben Amicita en Kwibus toestemming van Stage Entertainments Productions B.V.

 Daniëlle Snellenberg 40 jaar lid

13 jul '22

Op donderdagavond 7 juli aandacht voor het jubileum van Daniëlle Snellenberg.
Door corona werd de huldiging steeds uitgesteld. Maar nu op de laatste donderdagavond van het verenigingsjaar kon voorzitter Ellen Metaal Daniëlle toespreken en haar het bondsspeldje voor 40 jarig lidmaatschap opspelden en het bijbehorende oorkonde uitreiken. 

Daniëlle Snellenberg denkt dat zij haar muzikale genen van haar opa heeft geërfd. Opa speelde maar liefst vier instrumenten:  picollo, fluit, saxofoon en klarinet. Dus bij de familie Snellenberg was het vanzelfsprekend dat  het bespelen van een instrument bij je opvoeding hoorde. Op jeugdige leeftijd startte Daniëlle op de blokfluit. En toen dat goed  en leuk ging en de aanleg er dus duidelijk was, was het wachten tot de handen groot genoeg gegroeid waren om alle kleppen van de klarinet te kunnen beroeren. Ook in die tijd nog geen professionele leraren. Eigen leden, en in dit geval Ad van Erp, namen de opleidingen voor hun rekening. Daniëlle was een snelle leerlinge. Al snel zat ze in het jeugdorkest en groeide door naar het grote orkest. En daar is ze toch wel een van de trouwste leden. Iedere week is ze present. En dat toch wel ondanks het feit dat een verpleegkundige nu eenmaal te maken heeft met wisselende diensten en dus geen acht tot vijf baan heeft. Ook al moet er een nachtdienst gedraaid worden, er wordt eerst gerepeteerd.

Haar Amicitiahart laat haar trouwens ook wel eens veranderen in Heidie. Ieder die haar kent, weet dat Daniëlle met carnaval niet voorop loopt in de polonaise. Toch in het belang van de club om wat extra centjes te verdienen komt de triolerjurk uit de kast om als Heidie mee te spelen in de tirolerkapel Die Reifenmusikanten. En als we samen met Kunst Centraal de voorstelling de Vuurvogel spelen voor de leerlingen van de groep 5 van de basisscholen, zien we Daniëlle in een prinsessenjurk op het podium. En in het verlengde daarvan is Daniëlle nu al veel jaren achter de schermen actief om de peuter/kleuter en AMV-lessen te organiseren.

Daniëlle, Amicitia is er trots op dat je al 40 jaar lid bent van de club. Er komen er vast en zeker nog heel veel jaren bij. 

Geslaagd!

13 jul '22
Sepp, Marc op slagwerk en Christian op saxofoon zijn geslaagd voor hun A-examen. 
Daar hoort een cadeautje bij dus werden ze op de voorspeelavond in het zonnetje gezet.
Van harte gefeliciteerd!!!

Talent laat zich horen op voorspeelavond

13 jul '22
Wat een heerlijke muzikale avond hebben we dinsdag 28 juni gehad!! Veel leerlingen deden mee aan de voorspeelavond. En wat een talent!! Van net beginnend tot leerlingen die al in het grote orkest zitten maar nog wel steeds les hebben. Stuk voor stuk toppers!

Buitenconcerten in IJsselstein

9 jul '22
We hadden geluk op de zaterdag 11 juni en 2 juli was het heel mooi weer. mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde weer het evenement 'Verborgen tuinen' en wij hadden een mooi plekje in het Kasteelpark. Ons publiek zat op de zitranden ( die de contouren van het voormalige kasteel vormen) zitten om te genieten van ons concert.
Op zaterdag 2 juli scheen de zon nog uitbundiger. We hadden veel belangstelling van flanerend publiek in de binnenstad. 
Op donderdagavond 7 juli hadden we minder geluk met het weer. Geen zon, maar gelukkig wel droog. Dus speelde we het laatste buitenconcert van dit verenigingsjaar. Een mooie plek voor de terrassen op het Vingerhoekhof. Het was een primeur dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Groepen 5 scholen maken kennis met blaasmuziek

9 jul '22
Samen met Kunst Centraal organiseerde we dit jaar het project 'Kennismaken met blaasmuziek'.
Alle scholen kregen van Kunst Centraal een pakket lessen aangeboden om samen met de kinderen van de groepen 5 mee te werken. Na de lessen kende de kinderen de verschillende blaasinstrumenten, en hoe deze van lage tot hoge tonen werken.Het project werd afgesloten met een instrumentencircuit in ons verenigingsgebouw en een afsluitend concert in het Fulcotheater. Op vrijdag 17 juni speelde ons orkest de muziek en vertelde/speelde de acteurs van Kunst Centraal het verhaal van Robin Crusoe. 
De kinderen waren super enthousiast. Nu hopen dat veel kinderen denken: 'ik wil ook een instrument leren bespelen'.Optreden orkestproject en leerlingenorkest

8 jun '22
Op woensdagavond 25 mei hebben het orkestproject en het leerlingenorkest een super tof optreden gegeven onder leiding van Teake Sikkema. Veel leerlingen zeiden dat ze het wel spannend vonden met zoveel publiek. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen namelijk allemaal luisteren!! Heerlijk om ze zo trots te zien.
Het was weer een geslaagd project en super mooi dat jong en oud en van starter tot ervaren spelen samen muziek maken.


HaFaBra-concert in Amsterdam

8 jun '22
Op zondag 22 mei hebben we in de Stichting Oosterkerk een mooi lenteconcert gegeven samen met Amsterdam Brass en Muziekvereniging Emergo Castricum. Wat was het genieten met zoveel goede muzikanten. Het waren drie verschillende optredens met een mooie afwisseling tussen een harmonie, fanfare en brassband. Dank je wel Jos Schroevers voor weer een mooie middag!!

Koningsdag 2022

8 jun '22
Harmonie Amicitia en IJsselsteins Fanfareorkest Excelsior samen op het oude stadhuisplein. Heerlijk weer om samen de aubade te kunnen verzorgen olv Leon Vliex. Daarna nog met alleen Amicitia naar de Oase om daar een bezoek te brengen bij de ouderen. Wij hebben er van genoten. Volgend jaar weer hoor!

Paasconcert met de Symphonie no.4 van Johan de Meij

19 mrt '22
Een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met de solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello en het kinderkoor van de Zangschool Utrecht. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij.

U hoort van Amicitia als opening van het concert een romantische Paasouverture waarin kerkelijke en heidense elementen van het Paasfeest, mysterieus en feestelijk gecombineerd worden. Vervolgens staat  El Arce de Noé op het programma.

De solisten laten werken uit hun eigen repertoire horen en treden ook samen op. Zo kunt u genieten van cello en piano in ‘Les Rameaux’ (‘Palm Branches’) van Jean-Baptiste Fauré. Hij componeerde dit stuk speciaal voor Palmpasen en de stille week erachteraan.

Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij. Deze “Symfonie van de liederen" bestaat uit zes delen en wordt uitgevoerd door orkest, piano, cello, sopraansolo en kinderkoor. De Meij haalde de teksten voor de eerste drie liederen uit het oeuvre van Friedrich Rückert, van wie ook Mahler teksten gebruikte.Verrast met cheque van IJsselstein Fonds

2 jan '22
Wat een mooi gebaar van het IJsselsteinfonds en Ellen Klein die de aanvraag deed voor de verbouwing van de toiletten. Ze zijn ondertussen wel al verbouwd maar nu kunnen we nog meer genieten van de mooie nieuwe toiletten!

Aftermovie Amicitia

29 dec '21
Nog even nagenieten van Amicitia's Maestro.
Met dank aan onze klarinettist Lucas Boiten Productions Videography 


Christa Grootveld wint Amicitia's Maestro 2021

14 nov '21
Amicitia’s Maestro 2021 was een fantastische avond met als winnares Christa Grootveld-van de Ven!
Het was genieten om eindelijk weer een concert te kunnen geven. De 6 maestro kandidaten: Mieke Kromwijk, Robert Landsman, Patrick van de Brink, Elma Sandee, Bert Murk en Christa Grootveld gingen de strijd aan door elk een eigen muziekstuk te dirigeren. Wat deden ze dat goed en wat zijn ze de afgelopen weken ontzettend gegroeid. Bas Pollard, oud dirigent van Amicitia en bekend van de maestro tv editie, heeft ze als coach de afgelopen 5 weken begeleid en geholpen.
Helaas moest Jos Schroevers zijn debuut als dirigent van Amicitia nog even uitstellen door omstandigheden en stond het orkest met twee eigen werken onder begeleiding van dirigent Jos van de Braak.
De vakjury, bestaande uit Jos Bol, Jos van de Braak en Bas Pollard, gaf elke kandidaat een mooie feedback waar ze ook na gisteravond nog iets aan zullen hebben! De publieksprijs ging naar Bert Murk.
De avond werd weer voortreffelijk gepresenteerd door Ab Nieuwdorp!
Een heerlijke avond waar echt iedereen in de zaal van heeft genoten!


Kaartverkoop Amicitia's Maestro

26 sep '21
Op zaterdag 30 oktober gaan zes bekende IJsselsteiners in Amicitia's Maestro de strijd aan voor de gouden baton.

Wilt u daarbij zijn? Er zijn nog enkele kaarten te koop via www.fulcotheater.nl

Buitenconcert: Verborgen tuinen

15 sep '21
'Mevrouw Klein Sprokkelhorst presenteerde op zaterdag 11 september: de Verborgen Tuinen. Met theater, zang, dans, poëzie en muziek!
Wij speelden met het hele orkest op het Imminkplein. Eindelijk mochten we weer optreden. We hebben er van genoten.


Jarig, Amicitia 121 jaar jong!!

12 sep '21
Donderdag 9 september 2021: onze 121ste verjaardag! We hebben ons verjaardagsfeestje gevierd met natuurlijk een repetitie. Daarvoor hebben we nog even heerlijk gegeten en hebben we onze jubilarissen eindelijk hun speldje en oorkonde kunnen uitreiken. Marianne hebben we nog bedankt voor haar inzet voor 25 jaar inzet voor de opleidingen. Geslaagd feestje!!

Leer in 10 weken een instrument bespelen en geef je eerste concert!

12 sep '21
Unieke kans!! Geef je dochter of zoon op voor het orkestproject en leer in 10 weken muziek maken.
De eerste 7 lessen leren ze hun instrument naar keuze kennen en leren ze de eerste noten en ritmes. Daarna volgen ze 3 orkestlessen met elkaar en we sluiten het project af met een mini concertje.
In een korte tijd ervaar je niet alleen hoe leuk muziek maken is maar vooral hoe leuk samenspelen is!!
Geef je voor 20 september! Via de agenda rechts boven op de pagina kan je je opgeven.


Afsluiting saxofoonleerlingen

31 jul '21
Ook op onze saxleerlingen hebben het lesjaar afgesloten met een voorspeelavond.

Afsluitavond leerlingen koper en slagwerk

31 jul '21
Op woensdagavond 7 juli hebben onze slagwerk- en koperkanjers kunnen laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd tijdens de lessen. Ook heeft er een flinke samenspeelgroep het slot van de avond verzorgd. Top gedaan allemaal!

Afsluiting peuter-, kleuter- en AMV-lessen

30 jun '21
Op zaterdag 26 juni hebben we een leuke afsluiting gehad van de peuter-, kleuter- en amv-lessen. De ouders konden de laatste 20 minuten meekijken en luisteren! Wat hebben de leerlingen het goed gedaan. Echte muzikantjes die op blokfluit, slagwerk, ukelele en boomwhackers speelden. De AMV leerlingen zongen zelfs samen met een aantal leden uit het grote orkest een liedje!

Overlijden Cor van Doorn

18 jun '21

We hebben het verdrietige bericht ontvangen van het overlijden van Cor van Doorn.

Cor was 65 jaar lid van Amicitia. Hij is benoemd tot erelid van onze vereniging en De Brulapen.
Trots vertelde Cor altijd dat hij het trommelen leerde op een keukenplankje.
Jarenlang bespeelde hij de kleine en/of grote trom in ons orkest, De Brulapen en Die Reiffenmusikanten.
Cor was een echte Amicitiaan. Zolang hij kon hielp hij mee met klussen in het gebouw en was hij elke donderdagavond aanwezig om voor de koffie en de thee te zorgen in de pauze. We missen Cor al geruime tijd. Het afscheid is nu definitief.

Wij zullen Cor met respect herinneren.NL DOET 2021

13 jun '21
Klusdagje van NLdoet en hoe heerlijk is het om dat vandaag in het zonnetje te doen. Wij knappen onze klapstoeltjes op zodat we er weer tip top bij zitten met een buitenconcert.
Bedankt Joke, Linda, Rob, Greet en Gerda voor jullie inzet (en natuurlijk alle anderen die niet op de foto staan).


We mogen weer muziek maken!!!

13 jun '21
Yes, we zijn super blij. Vanaf donderdag 3 juni mogen we weer als orkest muziek maken.
Wat zijn we nu extra blij met onze verbouwing. Met een strak stoelenplan passen we precies met z'n allen.
Heerlijk, wat hebben we dit gemist ....
Coronasteun van het Roest Crollius Fonds

12 mei '21
Een financieel steuntje in de rug van het Stichting Roest Crollius Fonds voor onze vereniging! Het goede doelenfonds van IJsselstein ondersteunt verenigingen met een lockdownactie. Elke vereniging die zich heeft aangemeld voor de actie ontvangt € 711,- plus nog € 7,11 per lid. En waarom die specifieke bedragen? IJsselstein bestaat namelijk 711 jaar. Wij vinden het een hele leuke en zeer gewaarde actie.

Onze bestuursleden Ellen Metaal en Leon van Zelst met de cheque!


Amicitia's Maestro verplaatst naar 30 oktober!

12 mei '21
Amicitia’s Maestro wordt verplaatst naar 30 oktober 2021!!

We kijken er naar uit om met onze maestro’s aan de slag te gaan maar 5 juni is helaas nog te vroeg.

Heeft u een kaartje voor de editie van 2020? Dan is dit uw toegangsbewijs voor 30 oktober 2021. Bewaar je ticket dan ook goed! Mocht je deze avond niet kunnen of toch je kaart willen inleveren, neem dan contact op met ons via bestuur@harmonieamicitia.nl.

Onze maestro’s, de jury, het orkest en de organisatie kijken met veel enthousiasme uit naar zaterdagavond 30 oktober 2021!

Koninklijke onderscheiding voor Elise van Schalkwijk

12 mei '21
Op maandag 26 april ontving ons lid en bestuurslid Elise van Schalkwijk een Koninklijke onderscheiding.
Elise is een verenigingslid in hart en nieren. Naast het spelen op de klarinet vervult Elise al vele jaren een bestuursfunctie. In 2021 heeft zij maar liefst 30 bestuursjaren op de teller staan als secretaris. Elise is een fijn mens met oog voor de ander. En mede door haar brengen wij naast het maken van muziek ook onze naam Amicitia - vriendschap - echt tot leven. Door juist dat kaartje of die mail te sturen op die momenten in het leven die er echt toe doen. De term “een stille kracht” kan echt voor Elise uitgevonden zijn. Welverdiend dat ze daarom nu in de schijnwerpers staat!


Meet & Greet met Johan de Meij

11 feb '21

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.
Op zaterdag 30 oktober hebben wij een concert gepland in het Fulcotheater met de 4e Symfonie van Johan de Meij op het programma. We gaan dit werk uitvoeren met de medewerking van sopraan Tamar Niamut, pianiste Lineke Lever en een kinderkoor.

Johan de Meij componeerde zijn Vierde Symfonie voor het Jeugdorkest van Zuid Tirol dat deelnam aan een Mahlerfestival. De binding met Mahler komt terug uit de keuze voor de eerste drie liederen. Dat was aanvankelijk zijn opdracht. Johan de Meij vond het werk echter niet af en werkte het uit tot zijn Vierde Symfonie.
Deel voor deel luisterden we naar de muziek en nam hij ons mee in zijn gevoel voor de muziek en het verhaal dat hij er mee wil vertellen. Ook gaf hij steeds een toelichting op de verschillende (en ook terugkerende) thema’s.
Het was een hele mooie ervaring dat zo’n grote componist, vanuit het verre Amerika, met ons in gesprek ging. We kijken uit naar het moment dat we als orkest met elkaar kunnen gaan repeteren om ons voor te gaan bereiden op een uitvoering van dit mooie muziekstuk.Nieuwjaarsreceptie en leden die een jubileum vieren!

14 jan '21
Tradities blijven bestaan dus op de eerste donderdag van het nieuwe jaar onze nieuwjaarsreceptie.
Alleen voorzitter Ellen was in het gebouw. De leden keken online mee.
Ellen sprak mooie woorden. Een terugblik op het afgelopen jaar én een hoopvol vooruit kijken naar 2021. De plannen voor leuke concerten zijn er. Nu hopen dat we snel weer met elkaar muziek kunnen maken.
Zoals ook gebruikelijk werden de leden gehuldigd die in het jaar 2021 een jubileum mogen vieren.
Ron van Reenen en Susanne van Laarhoven zijn 25 jaar lid en Jan van Baggem heeft de mooie mijlpaal van 40 jaar gehaald.
Wethouder Mark Foekema sprak hen toe. De bondinsignes en de bijbehorende certificaten liggen klaar. Maar helaas, het uitreiken en opspelden moet nog even wachten.

In de bijlagen de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Ellen Metaal en de toespraak van wethouder Foekema gericht aan de jubilarissen.
Bijlagen

21.01.07_Jubilea_toespraak.pdf
21.01.07_NJR_toespraak_voorzitter.pdfEen grote "WAUW" voor RABO ClubSupport!

3 dec '20
Donderdagavond 5 november was de online uitreiking van de Rabo ClubSupport en wauw wat een mooi bedrag mogen wij in ontvangst nemen. We mogen € 1.028,60 besteden aan nieuwe blaasinstrumenten voor een scholenproject in samenwerking met IJsselsteinse basisscholen. Alle leden van de Rabobank uit de Utrechtse Waarden e.o. die op ons gestemd hebben, ontzettend bedankt!!!

Jarig!

10 sep '20
We bestaan 120 jaar!! En dat vierden we vandaag met een lekkernij voor bij de koffie.
Zaterdag 31 oktober geven we ons lustrumconcert om dit samen met jullie te vieren! Hou onze website en deze pagina goed in de gaten want er zijn maar beperkt aantal plekken beschikbaar en dan is vol snel vol.

Open muzieklessen muziekspeeltuin

27 aug '20
Het grote orkest start vanavond na een korte vakantie weer met repeteren maar ook de muziekspeeltuin gaat weer van start! Op zaterdag 12 september zijn de open muzieklessen voor peuters, kleuters en leerlingen uit groep 3 en 4. Benieuwd of je dochter of zoon het leuk vindt om iets met muziek te doen? Kom langs en doe mee!! Liever les op een specifiek instrument? Neem dan contact met ons op! Zien we jullie 12 september?

Afsluiting muziekspeeltuin

14 jul '20
Afgelopen zaterdag ontvingen onze jongste leerlingen en Amv (Algemene muzikale vorming) leerlingen hun muziekdiploma na een leuk optreden van Peter en de Wolf met ondersteuning van 5 muzikanten uit het grote orkest. Gefeliciteerd allemaal!!

Repeteren in de Basiliek

3 jul '20
Geen aparte koper- of houtrepetitie maar gewoon weer allemaal bij elkaar. Dat past helaas niet (ivm de 1,5 meter regeling en voor orkesten nu nog 2 meter) in ons eigen gebouw.
Donderdagavond waren we te gast in de Basiliek en dat leverde mooie plaatjes en warme klanken op! Wil van Doorn bedankt voor jullie gastvrijheid.

Gefeliciteerd Laura en Tijn!

25 jun '20
Gefeliciteerd Laura en Tijn met het behalen van jullie muziekdiploma’s. Laura is geslaagd voor haar A-diploma op trompet en Tijn voor zijn B-diploma op slagwerk. Beide toppers die hun diploma op afstand in ontvangst mochten nemen.

"Hakuna Matata"

7 jun '20
Hoe tof! Terwijl we niet samen konden spelen, hebben we een online samenspeel video gemaakt! Luister mee naar een gedeelte uit de Lion King. Super trots op de leden maar bijzonder trots op Lonneke Noorman en Gerda Kamsma die dit samen gemaakt hebben.

Klik hier om het filmpje te bekijkenWe mogen weer repeteren!

4 jun '20
Yes we mogen weer!! Vanavond zijn de slagwerkers begonnen met hun groepsrepetitie onder leiding van Jos Schroevers. Veilig op afstand, maar wat heerlijk om weer samen te mogen spelen. Vanaf volgende week hopen we met kleine groepen blaasinstrumenten te kunnen gaan repeteren (maar daarvoor wachten we nog even het definitieve protocol af ivm de welbekende aerosolen).

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings

24 apr '20
Vandaag, vrijdag 24 april 2020 is Jan Hartings in een oranje zonnetje gezet. Een koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onze vereniging en de kerk!

Ans van Baggem en Wil Hartings hebben het initiatief genomen om hun broer Jan Hartings voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard hebben wij vanuit het bestuur en ook de Brulapen deze aanvraag van harte ondersteund. Ook pastoor Van der Vegt heeft namens de kerk een mooie ondersteunende brief geschreven. En vandaag was het zover dat de burgemeester Jan mocht verrassen met een lintje. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar die komt later nog na het coronatijdperk.
In een Zoom-bijeenkomst sprak de burgemeester een verraste Jan toe en eindigde met de woorden: “dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de heer Jan Hartings te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau”.

Op de website van de gemeente IJsselstein staat te lezen: De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar hij is ook van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De Brulapen hebben vanavond Jan verrast met een serenade. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk moment waar Jan en Leny zichtbaar van genoten. En ook een moment voor Ellen om Jan namens het bestuur met het op afstand overhandigen van een boeket bloemen te feliciteren.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

3 feb '20
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Zin in muziek maken bij Amicitia?

29 jan '20
Ons orkest heeft een mooie bezetting met 57 orkestleden in een mix van jong en oud. We willen onze bezetting verder uitbreiden!

Speel je trombone of euphonium? En ben je een enthousiaste gedreven muzikant met minimaal Hafa B niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou en maken we graag kennis!

Je bent van harte welkom om op donderdag op onze repetitie langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen. Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl. Na ontvangst nemen wij dan contact met je op.

Amicitia repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het eigen clubgebouw en staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers.

Speel je een ander instrument en heb je interesse? Neem dan ook zeker contact op via bestuur@harmonieamicitia.nl. Vermeld in je mail naast je instrument graag ook je ervaring. We kijken dan graag wat de mogelijkheden zijn, ook als jouw instrument hierboven niet als vacature genoemd staat. Hafa B is wel altijd een minimum vereiste.Jos Schroevers nieuwe dirigent

23 jan '20
Trots presenteren wij Jos Schroevers als onze nieuwe dirigent. We zijn er van overtuigd dat Jos de muzikale lijn van de afgelopen jaren voort gaat zetten. Ontzettend gaaf om een ervaren dirigent als Jos voor ons orkest te hebben mogen staan. Vanaf donderdag 30 januari gaat hij aan de slag met het voorjaarsprogramma waaronder een uitverkocht Maestroconcert.

Karin 50 jaar lid!

3 jan '20
Bij Amicitia is het traditie de leden te huldigen die in het komende jaar een jubileum vieren.
Wethouder Peter Bekker mocht dit jaar Karin Veldhuizen-van Schendelen huldigen. Karin is 50 jaar lid van Amicitia!

Een halve eeuw waarin zij muziek maakte als percussionist en tamboer maitre bij de drumband; slagwerker bij Die Reiffenmusikanten; alt- en tenorsaxofonist bij de Brulpen én natuurlijk het grote orkest van de harmonie.
De donderdagavond is voor Karin haar Amicitia-avond. Elke week is zij present. Slechts 1x per jaar verzuimd zij als zij zichzelf een weekje vakantie gunt.

Karin is als een muziekmoeder sectiehoofd van de saxgroep. Alex blaast op de baritonsax zijn partij mee en Karin en hij zijn elkaar tot steun. Angelique blaast onder de vleugels van Karin haar tenor partij mee en dan zit er nog een hele groep jonge altsaxofonisten. Zij moeten nog veel leren en Karin met al haar ervaring neemt deze taak graag op zich.

Lisanne sprak als groep haar dank hiervoor uit. Zij overhandigde Karin namens alle saxen een leuk toepasselijk cadeau. Een kunstwerkje van een saxofonist als houder voor het favoriete drankje van Karin: een fles rosé.

Afscheid dirigent Michael Engelbrecht

2 jan '20
Op de nieuwjaarsreceptie hebben we afscheid genomen van Michael onze dirigent. Hij gaat na 6 jaar Amicitia een nieuwe uitdaging aan bij Philharmonie Gelre. We wensen hem uiteraard heel veel succes! En zoals onze voorzitter Ellen het mooi verwoordde en hoe wij erop terugkijken: don’t cry because it’s over, smile because it happened.

In zes jaar tijd hebben we als orkest en vereniging met elkaar hele mooie dingen gedaan. Als cadeau aan Michael samengevat in een fotoboekje.Sfeervol kerstconcert

24 dec '19
Amicitia is één grote familie. En familieleden zoeken elkaar op met kerstmis. Bij Amicitia is het al een aantal jaren de traditie om dit de zaterdag voor kerst te doen.

Gezellig met elkaar muziek maken en na afloop chocolademelk en glühwein drinken met een lekkere cupcake er bij. Het was weer een gezellige avond.

De Kerstavond van St. Nicolaas

14 dec '19
13 december: Een bijzondere avond in de Nicolaasbasiliek om te luisteren naar mooie muziek/zang;de kerststal te bewonderen; Een wens te schrijven en in de wensboom te hangen of de kerktoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over verlicht IJsselstein.

De Brulapen gaven hun medewerking. Zij transformeerden moeiteloos in de Koperen Engelen.

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks

12 dec '19
Vanaf nu is het voor iedereen die Harmonie Amicitia een warm hart toedraagt mogelijk om Harmonie Amicitia GRATIS te sponsoren.

Klik de volgende keer dat u iets via internet wilt kopen op het logo van sponsorkliks. Door hier op te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando etc. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Harmonie Amicitia een commissie op terwijl u de normale prijs betaalt, het kost U dus niets extra maar levert Amicitia een bonus op.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Harmonie Amicitia kunt u terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!
Alvast bedankt namens Harmonie Amicitia.Prachtige cheque van Rabobank Utrechtse Waarden

12 okt '18
Wauw, vanavond een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen twv €954,70, uitgereikt door de dames van de Rabobank Utrechtse Waarden e.o.! Rabobank en alle stemmers bedankt. We gaan het goed besteden, en wel voor de videoprojectie bij ons aankomende Maestroconcert. We hebben er vanavond met de dames gelijk maar een feestje van gemaakt

Speciale dag voor 3 hele speciale leden

29 sep '18
Vandaag is een speciale dag voor 3 wel hele speciale leden! Dit jaar zijn Jan van Baggem, Wil Hartings en Jan Hartings benoemd tot ere lid voor hun jarenlange inzet en voor hun speciale inzet voor de verbouwing van ons verenigingsgebouw.
Vandaag werden ze in het zonnetje gezet met een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe en dat begon vanochtend met een rode loper en vertrek in een limousine!! Allemaal mogelijk gemaakt door het Vriendenfonds van de VriendenLoterij!

Vacature eerste trombonist

28 sep '18
We zijn op zoek naar een ervaren eerste trombonist op minimaal HaFaBra niveau C of gelijkwaardig. Een echte kartrekker! Ook zijn we op zoek naar een tweede trombonist op minimaal HaFaBra niveau B (of gelijkwaardig) met orkestervaring.

Ons orkest bestaat uit 57 enthousiaste muzikanten. Elke donderdagavond repeteren we onder leiding van onze dirigent Michael Engelbrecht in ons eigen verenigingsgebouw in IJsselstein. Wil je meer weten over onze concerten en over ons als vereniging, kijk dan ook verder op onze website en op deze Facebookpagina.

Ben jij de muzikant die wij zoeken? En lijkt het je leuk om bij ons te komen spelen: Je bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en als je wilt als proef mee te spelen. Laat het ons weten door een mail te sturen.
Of heb je nog vragen? Wij ontvangen je vraag/bericht graag op bestuur@harmonieamicitia.nl.

Muziekspeeltuin

2 sep '18
Zin in muziek? Onze muziekspeeltuin gaat vanaf 22 september weer van start. Geef je zoon of dochter voor 15 september op via peuterkleutermuziekles@gmail.com.

Rabo Clubkas Campagne

31 aug '18
Heb jij de stembiljetten voor de #rabobankclubkascampagne ook al ontvangen? Wij hebben je stem hard nodig! Waarvoor we het gaan inzetten? Voor het Maestroconcert op 23 november zodat we alle 7 maestro’s goed kunnen projecteren op het witte doek. Dan kunnen we een camerateam en bijbehorend apparatuur inhuren! Stem op “Amicitia”!!Vernieuwd gebouw Amicitia feestelijk geopend

5 mei '18
De wens van Harmonieorkest Amicitia voor een uitbreiding van hun gebouw aan de Panoven leefde al in 2000, bij het 100-jarig bestaan. Vorig jaar konden de plannen in gang worden gezet. Zaterdagavond de feestelijke opening plaats, met de klanken van het jeugdorkest dat was opgesteld op de uitgebouwde veertig vierkante meter.

\"Het zijn net de Olympische Spelen\", vindt voorzitter Ellen Metaal. \"We hebben er lang naartoe gewerkt en nu vallen alle stukjes op hun plaats. Het vernieuwde gebouw voelt als een gouden medaille voor iedereen.\" De harmonie is ook drie ereleden rijker: Jan en Wil Hartings en Jan van Baggem. \"Zij hebben zich alle jaren én tijdens de verbouwing bijzonder ingezet.\" (Foto: Lysette Verwegen)

Jan, Jan en Wil benoemd tot ereleden!

17 mrt '18
Ze ontvingen tijdens de heropening van het gebouw deze onderscheiding als dank voor hun jarenlange uitzonderlijke inzet voor onze muziekvereniging. Een inzet als bestuurder, bibliothecaris, Brulaap, barman en mannen voor elke klus in 'het Gebouw'.

Natuurlijk wilden we 'de klusmannen' ook graag een cadeau geven. Met behulp van de VriendenLoterij ontvingen ze een cheque voor een VIP bezoek aan de Nationale Taptoe op zaterdag 29 september 2018.

Mannen gefeliciteerd!!!! Amicitia is ontzettend trots op jullie.
SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2024 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2024 | Privacy statement