AMV-Lessen

Wat doen we?

De Muziekspeeltuin, oftewel algemene muzikale vorming, is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 (6 tot 7 jaar) van alles leren over muziek.

We gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten, maar gaan ook op hele andere manieren muziek opschrijven. In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten

Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, maken we ook kennis met de instrumenten waarop bij Harmonie Amicitia les wordt gegeven. Regelmatig komt een docent of een orkestlid op bezoek om van alles te vertellen over een instrument. Je krijgt zo de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken.

Wanneer?

De Muziekspeeltuin loopt van september tot en met mei. De leerlingen presenteren zich in december tijdens het familieconcert én aan het eind van het seizoen wordt een uitvoering gegeven!

De data voor 2019 - 2020 zijn:
Zaterdagen: 7 (open les), 21 en 28 september; 5 en 12 oktober; 2,9,16 en 30 november; 7, 14 en 21 december*; 11, 18 en 25 januari; 1, 8 en 15 februari; 7, 14,21 en 28 maart; 4 april en 9 en 16 mei
*Zaterdag 21 december meedoen met 'Het kerstconcert voor de hele familie'.

Hoe laat?

Zaterdag 12.00-12.45 uur*

* Het tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en wordt een week voorafgaand aan de eerste les definitief bekend gemaakt.

Wat zijn de kosten?

€ 125 voor 25 lessen, te voldoen in twee termijnen. Bij aanvang van de cursus € 62,50 en in januari 2019 € 62,50, exclusief oriëntatie lessen (prijs volgt).

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com.

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Sophieke Salverda

Sophieke stelt zich binnenkort op deze website voor.

zaterdag 31 okt 2020
Harmonie Amicitia is jarig en pakt uit met een feestelijk concert! Brel & Brass

zaterdag 19 dec 2020
Invulling volgt. Kerstconcert

donderdag 24 dec 2020
Medewerking aan de kerstnachtmis in de basiliek Kerstnachtmis
Basiliek

zaterdag 27 mrt 2021
Een week voor Pasen kunt u genieten van een bijzonder gevarieerd Paasconcert door Harmonie
Amicitia i.s.m. drie solisten. Paasconcert

zaterdag 5 jun 2021
Amicitia's Maestro

Titel Publicatie

We mogen weer repeteren! 4 jun '20

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings 24 apr '20

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks 3 feb '20

Zin in muziek maken bij Amicitia? 29 jan '20

Jos Schroevers nieuwe dirigent 23 jan '20

AMV-Lessen

Wat doen we?

Instrumenten

Wanneer?

De data voor 2019 - 2020 zijn:
*Zaterdag 21 december meedoen met 'Het kerstconcert voor de hele familie'.

Hoe laat?

Zaterdag 12.00-12.45 uur*

Wat zijn de kosten?

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com.

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Sophieke Salverda

Sophieke stelt zich binnenkort op deze website voor.
SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement