AMV-Lessen

Wat doen we?

De Muziekspeeltuin, oftewel algemene muzikale vorming, is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 (6 tot 7 jaar) van alles leren over muziek.

We gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten, maar gaan ook op hele andere manieren muziek opschrijven. In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten

Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, maken we ook kennis met de instrumenten waarop bij Harmonie Amicitia les wordt gegeven. Regelmatig komt een docent of een orkestlid op bezoek om van alles te vertellen over een instrument. Je krijgt zo de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken.

Wanneer?

De Muziekspeeltuin loopt van september tot en met juni. De leerlingen presenteren zich in december tijdens het familieconcert én aan het eind van het seizoen wordt een uitvoering gegeven!
Bij voldoende belangstelling start de cursus in september.

De data voor 2020-2021 zijn: (nog onder voorbehoud)
Zaterdag 12 (open les) en 26 september; 3, 10 en 31 oktober; 7, 14 en 28 november; 12 en 19 december*;
*De oudste groepen doen mee met 'Het kerstconcert voor de hele familie' op zaterdagavond 19 december.

9, 16, 23 en 30 januari; 6 en 13 februari; 6, 13, 20 en 27 maart; 10 en 17 april, 29 mei, 5, 12 en 19 juni.

Naast deze lessen worden meestal aan het einde van de AMV cursus proeflessen aangeboden op verschillende muziek instrumenten, de oriëntatie lessen. De kinderen zouden na het volgen van de AMV cursus kunnen doorstromen naar 1 van onze muzieklessen, zoals bijvoorbeeld klarinetles of saxofoonles.

Hoe laat?

AMV I: Zaterdag 11.00-11.45 uur
AMV II: Zaterdag 13.00-13.45 uur

Wat zijn de kosten?

€ 125 voor 25 lessen, te voldoen in twee termijnen. Bij aanvang van de cursus € 62,50 en in januari 2021 € 62,50, exclusief oriëntatie lessen (prijs volgt)
+ aanschaf blokfluit twv +/- €15 euro

In overleg is het mogelijk om een vrijblijvende proefles af te spreken.

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Tess Ringeling

zaterdag 31 okt 2020
Harmonie Amicitia is jarig en pakt uit met een feestelijk concert! Brel & Brass

zaterdag 19 dec 2020
Invulling volgt. Kerstconcert

donderdag 24 dec 2020
Medewerking aan de kerstnachtmis in de basiliek Kerstnachtmis
Basiliek

zaterdag 27 mrt 2021
Een week voor Pasen kunt u genieten van een bijzonder gevarieerd Paasconcert door Harmonie
Amicitia i.s.m. drie solisten. Paasconcert

zaterdag 5 jun 2021
Amicitia's Maestro

Titel Publicatie

Jarig! 10 sep '20

Open muzieklessen muziekspeeltuin 27 aug '20

Afsluiting muziekspeeltuin 14 jul '20

Repeteren in de Basiliek 3 jul '20

Gefeliciteerd Laura en Tijn! 25 jun '20

AMV-Lessen

Wat doen we?

Instrumenten

Wanneer?

Bij voldoende belangstelling start de cursus in september.

De data voor 2020-2021 zijn: (nog onder voorbehoud)

Hoe laat?

AMV I: Zaterdag 11.00-11.45 uur
AMV II: Zaterdag 13.00-13.45 uur

Wat zijn de kosten?

+ aanschaf blokfluit twv +/- €15 euro

In overleg is het mogelijk om een vrijblijvende proefles af te spreken.

Stuur een e-mail aan: muziekspeeltuin@gmail.com

Waar?

In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Tess Ringeling

SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement