Peuter- en kleuterlessen

Wat doen we in de Muziekspeeltuin?
Peuters (2 tot en met 4 jaar)
Er worden liedjes gezongen, bewegingsspelletjes gedaan, gedanst op vrolijke muziek en gespeeld op eenvoudige muziekinstrumenten. Alles uiteraard afgestemd op het niveau en de leeftijd van de kinderen. De kinderen krijgen steeds meer uitdagingen om zelf muziek te maken.

Kleuters (4 tot en met 6 jaar)
We gaan aan de slag om alles te leren over muziek; door te zingen, te bewegen, te luisteren en te spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten. In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.
Verder wordt meer met ritmes gewerkt en als het lukt zullen ze zelfs zichzelf gaan begeleiden op instrumentjes met 1 of 2 ingestudeerde liedjes. Een gerichte voorbereiding op de AMV muzieklessen.

Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, maken we ook kennis met de instrumenten waarop bij Harmonie Amicitia les wordt gegeven. Regelmatig komt een docent of een orkestlid op bezoek om van alles te vertellen over een instrument. Je krijgt zo de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken.

De leerlingen presenteren zich in december tijdens het familieconcert én aan het eind van het seizoen wordt een uitvoering gegeven!

Wanneer?
Bij voldoende belangstelling start de cursus in september.
De data voor 2018 – 2019 zijn:

Zaterdag 22 & 29 september, 6 & 13 oktober, 3, 10 & 17 november, 1, 8, 15 & 22 (familieconcert) december 2018, 12, 19 & 26 januari, 2, 9 & 16 februari, 9, 16, 23 & 30 maart, 6 & 13 april, 11 & 18 mei 2019.

Hoe laat?
Muziekspeeltuin 2-3 jaar: zaterdag 9.30-10.15 uur*

Muziekspeeltuin 3-4 jaar: zaterdag 10.15-11.00 uur*

Muziekspeeltuin 4 -6 jaar: zaterdag 11.15-12.00 uur*

Muziekspeeltuin AMV vanaf 6 jaar: zaterdag 12.00-12.45 uur*

* De tijden zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen en worden een week voorafgaand aan de eerste les definitief bekend gemaakt.

Wat zijn de kosten?
€ 125,-- voor 25 lessen, te voldoen in twee termijnen. Bij aanvang van de cursus € 62,50 en in januari 2019 € 62,50 euro.

Aanmelden

Waar?
In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein.

Docente: Tess Ringeling
Iris stelt zich binnenkort op deze site voor.