AMV-Lessen

Muziekspeeltuin (AMV) vanaf 6-7 jaar

Wat doen we?

De Muziekspeeltuin (AMV) is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 van alles leren over muziek.

We gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten, maar gaan ook op hele andere manieren muziek opschrijven. In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten
Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, maken we ook kennis met de instrumenten waarop bij Harmonie Amicitia les wordt gegeven. Regelmatig komt een docent of een orkestlid op bezoek om van alles te vertellen over een instrument. Je krijgt zo de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken. In de maanden maart en april kun je zelfs 3 proeflessen nemen op 2 verschillende muziekinstrumenten!

Voor wie?
De Muziekspeelplaats is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 en loopt van september tot en met mei. De leerlingen presenteren zich in december tijdens het familieconcert én aan het eind van het seizoen wordt een uitvoering gegeven!

Wanneer?
Bij voldoende belangstelling start de cursus in september

De data voor 2018 - 2019 zijn:
Zaterdag 22 & 29 september, 6 & 13 oktober, 3, 10 & 17 november, 1, 8, 15 & 22 (familieconcert) december 2018, 12, 19 & 26 januari, 2, 9 & 16 februari, 9, 16, 23 & 30 maart, 6 & 13 april, 11 & 18 mei 2019.

Hoe laat?
Zaterdag 13.00-13.45 uur*

* Het tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en worden een week voorafgaand aan de eerste les definitief bekend gemaakt.

Wat zijn de kosten?
€ 125,-- voor 25 lessen, te voldoen in twee termijnen. Bij aanvang van de cursus € 62,50 en in januari 2019 € 62,50 euro, exclusief oriëntatie lessen (prijs volgt).

Aanmelden

Waar?
In het verenigingsgebouw aan de Panoven 14 in IJsselstein

Docente: Tess Ringeling

Iris stelt zich binnenkort op deze website voor.

Annelies