Kerstconcert voor de hele familie

Aan de vooravond van kerstmis, op zaterdagavond 21 december  a.s., brengen de deelnemers aan de kleuter/peuter en AMV-muzieklessen, het leerlingen- en harmonieorkest van Amicitia het publiek tijdens hun gezamenlijke kerstconcert in een sfeervolle, feestelijke kerststemming.

Het concert is juist voor families erg leuk om te bezoeken. De kinderen hoeven niet muisstil te zijn. Een beetje met de Jingle Bells meeswingen of met de bekende kerstmelodieën meezingen: dat maakt het alleen maar gezellig. En na afloop is er warme chocolademelk en glühwein én inmiddels is het de kersttraditie van Amicitia: de cupcakes.

Al vanaf hele jonge leeftijd kan je bij Amicitia kennismaken met muziek. Elke zaterdagmorgen oefenen de kleuters en peuters met juf Joy op eenvoudige muziekinstumentjes, zingen ze leuke liedjes en wordt er een dansje gemaakt. De kinderen van de AMV-lessen gaan een flinke stap verder. Zij oefenen ook al met noten lezen en leren over maat en ritmes houden, ritmes en toonhoogte.
De kinderen doen de aftrap van het kerstconcert. En laten horen hoe leuk het is om samen muziek te maken.
De eerste noten op dit kerstconcert worden geblazen door kinderen van het leerlingenorkest.
In het leerlingenorkest leren en ervaren de kinderen samen muziek maken onder leiding van hun dirigent Teake Sikkema. De muziekstukken die op de lessenaar komen passen bij hun leeftijd en zijn ‘cool’ om te spelen. Het leerlingenorkest is de opstap naar het ‘grote’ harmonieorkest. Op het kerstconcert laten de kinderen met sfeervolle kerstmuziek hun vorderingen horen.

Teake geeft vervolgens het dirigeerstokje over aan Michael Engelbrecht. Onder zijn leiding speelt het ‘grote’ orkest sfeervolle kerstmuziek: Cantique de Jean Racine, O Magnum Mysterium Greensleeves en bekende kerstmelodieën in a Christmas Festivalen Sleigh Ride.

Amicitia voelt op dit kerstconcert als een familie. Samen maken we mooie muziek en wij nemen het publiek graag mee in deze ‘grote’ opmaat naar het kerstfeest. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Zaterdag 21 december, 19.00 uur in ’t Kruispunt (Touwlaan 36). Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Vanaf deze leeftijd betaalt het publiek slechts € 5,--. Dit is inclusief een consumptie. Kaarten via de leden van Amicitia of aan de ingang van ’t Kruispunt.