Voorjaarsconcert

Het voorjaar staat voor groei en bloei. Amicitia laat dit ook zien en horen in haar Voorjaarsconcert.
De leerlingen openen onder leiding van dirigent Teake Sikkema het concert met de Intrada van Henk van Lijnschoten. Een werk dat zij onlangs ook nog speelde tijdens de opening van het verbouwde verenigingsgebouw. Daarna spelen zij met de steun van enkele ‘jonge’ orkestleden zowel klassieke- als filmmuziek. The Pirates of the Caribbean is daarbij de A-film die natuurlijk iedereen kent. Voor de leerlingen is dit concert een uitstekende gelegenheid om te groeien.  Zij ervaren de magie van het samen spelen en voelen de trots om met elkaar mooie muziek te maken.
Daarna neemt Michael Engelbrecht het dirigeerstokje over. Het ‘grote’ orkest komt vervolgens tot bloei in de Folk Song Suite van Vaughan Williams. Bekende Engelse volksliedjes die licht en gevoelig worden gespeeld door de orkestleden. Van Engeland reizen we door naar de oostkust van Amerika. Een gebied met grote verschillen, vastgelegd in foto’s die door de componist Nigel Hess vertaald zijn in de East Coast Pictures.
Ook op het programma staat de bekende meeslepende muziek van de musical Miss Saigon. Speciaal hierbij is te noemen dat vier leerlingen voor de eerste keer met het ‘grote’ orkest mee spelen. Zij zijn bijna klaar om de stap te maken naar het grote orkest en kunnen zo ervaring opdoen. Een reuze spannende ervaring.
Een mooie afsluiting voor een avond waarin Amicitia de groei en bloei als muziekvereniging laat zien en horen.