9 jun '24

Willem van Zee, dirigent van Harmonie Amicitia

Wij hebben een nieuwe muzikaal leider voor ons orkest: Willem van Zee neemt het dirigeerstokje over van Jos Schroevers.

Sinds 1996 heeft Willem van Zee diverse blaasorkesten gedirigeerd en verschillende projecten en theaterproducties gedaan. Daarnaast heeft hij samengewerkt met een aantal grote solisten zoals Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest), Arthur Japin, slagwerkgroep Percossa en rietkwintet Calefax.

Op negenjarige leeftijd begon Willem met lessen op trompet. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. In 1991 stapte Willem over op de studie hafa-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. In 1996 behaalde hij zijn DM-diploma en in 1998 zijn UM-diploma met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Van 1994 tot 1999 volgde Willem daarnaast een studie orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. In 1999 behaalde hij hiervoor zijn diploma.

Naast dirigent van Amicitia dirigeert Willem van Zee ook bij Harmonie Koningin “Wilhelmina” in Wamel, Symfonisch Blaasorkest Ons Genoegen in Rhenen, Helmonds Muziek Corps in Helmond en het projectorkest Open Fanfare Orkest.

vrijdag 21 jun 2024
Scholenconcert Kunstcentraal

zondag 23 jun 2024
Stuur je oplossing op van de woordzoeker! Deadline woordzoeker scholenproject