13 jul '22

Daniëlle Snellenberg 40 jaar lid

Op donderdagavond 7 juli aandacht voor het jubileum van Daniëlle Snellenberg.
Door corona werd de huldiging steeds uitgesteld. Maar nu op de laatste donderdagavond van het verenigingsjaar kon voorzitter Ellen Metaal Daniëlle toespreken en haar het bondsspeldje voor 40 jarig lidmaatschap opspelden en het bijbehorende oorkonde uitreiken.

Daniëlle Snellenberg denkt dat zij haar muzikale genen van haar opa heeft geërfd. Opa speelde maar liefst vier instrumenten:  picollo, fluit, saxofoon en klarinet. Dus bij de familie Snellenberg was het vanzelfsprekend dat  het bespelen van een instrument bij je opvoeding hoorde. Op jeugdige leeftijd startte Daniëlle op de blokfluit. En toen dat goed  en leuk ging en de aanleg er dus duidelijk was, was het wachten tot de handen groot genoeg gegroeid waren om alle kleppen van de klarinet te kunnen beroeren. Ook in die tijd nog geen professionele leraren. Eigen leden, en in dit geval Ad van Erp, namen de opleidingen voor hun rekening. Daniëlle was een snelle leerlinge. Al snel zat ze in het jeugdorkest en groeide door naar het grote orkest. En daar is ze toch wel een van de trouwste leden. Iedere week is ze present. En dat toch wel ondanks het feit dat een verpleegkundige nu eenmaal te maken heeft met wisselende diensten en dus geen acht tot vijf baan heeft. Ook al moet er een nachtdienst gedraaid worden, er wordt eerst gerepeteerd.

Haar Amicitiahart laat haar trouwens ook wel eens veranderen in Heidie. Ieder die haar kent, weet dat Daniëlle met carnaval niet voorop loopt in de polonaise. Toch in het belang van de club om wat extra centjes te verdienen komt de triolerjurk uit de kast om als Heidie mee te spelen in de tirolerkapel Die Reifenmusikanten. En als we samen met Kunst Centraal de voorstelling de Vuurvogel spelen voor de leerlingen van de groep 5 van de basisscholen, zien we Daniëlle in een prinsessenjurk op het podium. En in het verlengde daarvan is Daniëlle nu al veel jaren achter de schermen actief om de peuter/kleuter en AMV-lessen te organiseren.

Daniëlle, Amicitia is er trots op dat je al 40 jaar lid bent van de club. Er komen er vast en zeker nog heel veel jaren bij.

maandag 3 okt 2022
Doe mee en geef je op voor het orkestproject! Leer in 10 weken een instrument spelen en geef jouw eerste concert.

Start orkestproject: doe mee!
Verenigingsgebouw

donderdag 6 okt 2022

vrijdag 7 okt 2022

zaterdag 8 okt 2022

zondag 9 okt 2022

13 jul '22

Daniëlle Snellenberg 40 jaar lid

Op donderdagavond 7 juli aandacht voor het jubileum van Daniëlle Snellenberg.

SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2022 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2022 | Privacy statement