11 feb '21

Meet & Greet met Johan de Meij

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.
Op zaterdag 30 oktober hebben wij een concert gepland in het Fulcotheater met de 4e Symfonie van Johan de Meij op het programma. We gaan dit werk uitvoeren met de medewerking van sopraan Tamar Niamut, pianiste Lineke Lever en een kinderkoor.

Johan de Meij componeerde zijn Vierde Symfonie voor het Jeugdorkest van Zuid Tirol dat deelnam aan een Mahlerfestival. De binding met Mahler komt terug uit de keuze voor de eerste drie liederen. Dat was aanvankelijk zijn opdracht. Johan de Meij vond het werk echter niet af en werkte het uit tot zijn Vierde Symfonie.
Deel voor deel luisterden we naar de muziek en nam hij ons mee in zijn gevoel voor de muziek en het verhaal dat hij er mee wil vertellen. Ook gaf hij steeds een toelichting op de verschillende (en ook terugkerende) thema’s.
Het was een hele mooie ervaring dat zo’n grote componist, vanuit het verre Amerika, met ons in gesprek ging. We kijken uit naar het moment dat we als orkest met elkaar kunnen gaan repeteren om ons voor te gaan bereiden op een uitvoering van dit mooie muziekstuk.

zaterdag 5 jun 2021
Amicitia's Maestro

vrijdag 25 jun 2021
Scholenconcert

11 feb '21

Meet & Greet met Johan de Meij

Donderdag 28 januari hadden we via Zoom een Meet & Greet met Johan de Meij.

SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2021 | Privacy statement