24 apr '20

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings

Vandaag, vrijdag 24 april 2020 is Jan Hartings in een oranje zonnetje gezet. Een koninklijke onderscheiding als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onze vereniging en de kerk!

Ans van Baggem en Wil Hartings hebben het initiatief genomen om hun broer Jan Hartings voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Uiteraard hebben wij vanuit het bestuur en ook de Brulapen deze aanvraag van harte ondersteund. Ook pastoor Van der Vegt heeft namens de kerk een mooie ondersteunende brief geschreven. En vandaag was het zover dat de burgemeester Jan mocht verrassen met een lintje. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar die komt later nog na het coronatijdperk.
In een Zoom-bijeenkomst sprak de burgemeester een verraste Jan toe en eindigde met de woorden: “dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd de heer Jan Hartings te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau”.

Op de website van de gemeente IJsselstein staat te lezen: De heer Hartings is 60 jaar lid van Harmonie Amicitia. Lid zijn van een muziekvereniging is voor de heer Hartings meer dan muziek maken alleen. Als trompettist speelt hij in het orkest. Maar hij is ook van jongst af aan een bevlogen vrijwilliger. In de loop de decennia heeft hij een inzet als lid van de muziekcommissie, muziekbibliothecaris, secretaris in het bestuur, muzikaal leider van de Brulapen, initiatiefnemer van de Carnavalsmis en huisvader/handyman van/in het verenigingsgebouw van Amicitia. Daarnaast heeft de heer Hartings ook nog een inzet bij de Heilige Drie-eenheid, geloofsgemeenschap H. Nicolaas. In de basiliek is hij koster, acoliet en vrijwilliger voor allerlei voor handen zijnde klussen.

De Brulapen hebben vanavond Jan verrast met een serenade. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk moment waar Jan en Leny zichtbaar van genoten. En ook een moment voor Ellen om Jan namens het bestuur met het op afstand overhandigen van een boeket bloemen te feliciteren.

zaterdag 31 okt 2020
Harmonie Amicitia is jarig en pakt uit met een feestelijk concert! Brel & Brass

zaterdag 19 dec 2020
Invulling volgt. Kerstconcert