Kerstconcert

Op zaterdag 17 dec 2022 om 20:00.
Locatie: ’t Kruispunt

Aan de vooravond van het kerstfeest, op zaterdag 17 december, een mooi, sfeervol kerstconcert door de 25 zangers van het IJsselsteins Kamerkoor en 55 orkestleden van Harmonie Amicitia. Een concert met een afwisselend programma van klassieke kerstmuziek

Amicitia opent onder leiding van dirigent Jos Schroevers met A Christmas Ouverture: een werk speciaal voor harmonieorkest gecomponeerd door de Brit Nigel Hess. Het orkest laat een medley van kerstklassiekers horen en zet direct de sfeer van de avond. Koor en orkest verzorgen vervolgens elk een deel van het programma, maar zijn ook gezamenlijk te horen. De bekende componist/arrangeur Peter Hope arrangeerde in 1980 een aantal Christmas Carols die werden opgenomen door het London Symphony Orchestra. Later werden drie carols bewerkt voor een prachtig samenspel voor koor en orkest. Amicitia en het IJsselsteins Kamerkoor laten horen hoe mooi dit klinkt. En ook het meesterwerk van Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine, waarin koor en orkest de hoofdrol spelen zal het publiek bekoren. De tekst is religieus en de muziek ademt de sfeer van kerkelijke muziek. Het IJsselsteins Kamerkoor brengt onder leiding van dirigent Marilou Krouwel in hun deel van het programma een selectie aan kerstliederen uit diverse landen en eeuwen. Zoals Angels' Carol van Joh Rutter en het bekende White Christmas. Amicitia speelt ondermeer het klankwerk Lux Aurumque van Eric Whitacre en het vrolijke Sleigh Ride.

Klik hier om kaarten te bestellen

Titel Publicatie

In memoriam Kees van Zelst 14 jan '23

Mooie donatie IJsselsteinFonds 9 jan '23

Vier keer uitverkochte zaal voor Ciske de Rat 20 nov '22

Daniëlle Snellenberg 40 jaar lid 13 jul '22

Geslaagd! 13 jul '22

Kerstconcert

Op zaterdag 17 dec 2022 om 20:00.
Locatie: ’t Kruispunt

Klik hier om kaarten te bestellen

SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2023 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2023 | Privacy statement