Paasconcert

Op zondag 10 apr 2022 om 20:30.
Locatie: Fulcotheater

Een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met drie solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij.

Een week voor Pasen kunt u genieten van een bijzonder Paasconcert door Harmonie Amicitia in samenwerking met drie solisten: Tamar Niamut - sopraan, Lineke Lever - piano en Oihana Aristizabal Puga - cello. Samen brengen zij een bijzonder gevarieerd programma. U hoort van Amicitia de romantische Paasouverture van Rimski-Korsakov. In deze ouverture combineert Rimski-Korsakov kerkelijke en heidense elementen van het Paasfeest, mysterieus en feestelijk. De solisten laten werken uit hun eigen repertoire horen en treden ook samen op. Zo kunt u genieten van cello en piano in ‘Les Rameaux’ (‘Palm Branches’) van Jean-Baptiste Fauré. Hij componeerde dit stuk speciaal voor Palmpasen en de stille week erachteraan. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij. Deze “Symfonie van de liederen" bestaat uit zes delen en wordt uitgevoerd door orkest, piano, sopraansolo en kinderkoor. De Meij haalde de teksten voor de eerste drie liederen uit het oeuvre van Friedrich Rückert, van wie ook Mahler teksten gebruikte.

Titel Publicatie

Coronasteun van het Roest Crollius Fonds 12 mei '21

Amicitia's Maestro verplaatst naar 30 oktober! 12 mei '21

Koninklijke onderscheiding voor Elise van Schalkwijk 12 mei '21

Meet & Greet met Johan de Meij 11 feb '21

Nieuwjaarsreceptie en leden die een jubileum vieren! 14 jan '21

Paasconcert

Op zondag 10 apr 2022 om 20:30.
Locatie: Fulcotheater