Paasconcert

Op zaterdag 27 mrt 2021 om 20:30.
Locatie: Fulcotheater

Een week voor Pasen kunt u genieten van een bijzonder gevarieerd Paasconcert door Harmonie Amicitia i.s.m. drie solisten.

Een week voor Pasen kunt u genieten van een bijzonder gevarieerd Paasconcert door Harmonie Amicitia i.s.m. drie solisten:
Tamar Niamut - sopraan,
Lineke Lever - piano en
Oihana Aristizabal Puga - cello.

U hoort van Amicitia o.l.v. Jos Schroevers de romantische Paasouverture van Rimski- Korsakov. In deze ouverture combineert hij kerkelijke en heidense elementen van het Paasfeest, mysterieus en feestelijk. De solisten laten werken uit hun eigen repertoire horen en treden ook samen op. Zo kunt u genieten van cello en piano in ‘Les Rameaux’ (‘Palm Branches’) van Jean-Baptiste Fauré. Hij componeerde dit stuk speciaal voor Palmpasen en de stille week. Dit Paasconcert beleeft zijn finale met de Symfonie nr 4 van Johan de Meij. Deze “Symfonie van de liederen" bestaat uit zes delen en wordt uitgevoerd door orkest, piano, sopraansolo en kinderkoor. De Meij haalde de teksten voor de eerste drie liederen uit het oeuvre van Friedrich Rückert, van wie ook Mahler teksten gebruikte.

Titel Publicatie

We mogen weer repeteren! 4 jun '20

Koninklijke onderscheiding voor Jan Hartings 24 apr '20

Gratis Amicitia sponsoren met Sponsorkliks 3 feb '20

Zin in muziek maken bij Amicitia? 29 jan '20

Jos Schroevers nieuwe dirigent 23 jan '20

Paasconcert

Op zaterdag 27 mrt 2021 om 20:30.
Locatie: Fulcotheater

Tamar Niamut - sopraan,
Lineke Lever - piano en
Oihana Aristizabal Puga - cello.

SponsorKliks © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement © Harmonieorkest Amicitia IJsselstein, 2020 | Privacy statement