Peuter- en kleuterlessen

Wat doen we?

Peuters (2 tot en met 4 jaar)

In de peutermuzieklessen worden liedjes gezongen, bewegingsspelletjes gedaan, gedanst op vrolijke muziek en gespeeld op eenvoudige muziekinstrumenten. Alles uiteraard afgestemd op het niveau en de leeftijd van de kinderen. De kinderen krijgen steeds meer uitdagingen om zelf muziek te maken.

 

Kleuters (4 tot en met 6 jaar)

De opzet van de kleutermuzieklessen is hetzelfde als de peutermuzieklessen. Er wordt nog steeds gezongen, muziek gemaakt en met elkaar gedanst, maar het niveau gaat omhoog. De kinderen gaan zelf de liedjes zingen en papa's en mama's doen niet meer mee. Verder wordt meer met ritmes gewerkt en als het lukt zullen ze zelfs zichzelf gaan begeleiden op instrumentjes met 1 of 2 ingestudeerde liedjes. Een gerichte voorbereiding op de AMV muzieklessen.

 

Wanneer?

Bij voldoende belangstelling start de cursus in september en januari.

De data voor 2018 zijn:

Zaterdag 13, 20 & 27 januari, 10 & 17 februari 10, 17 & 24 maart, 14 april 2018.

 

Hoe laat?

Groep Poesje miauw 2 jaar: zaterdag 9.30-10.15 uur*

Groep Klein Duimpje 3 jaar: zaterdag 10.15-11.00 uur*

Groep Dikkertje Dap 4 jaar: zaterdag 11.15-12.00 uur*

Taraboemboemband 5+ jaar: zaterdag 12.00-12.45 uur*

* De tijden zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen en worden een week voorafgaand aan de eerste les definitief bekend gemaakt.

 

Wat zijn de kosten?

€ 50,-- voor 10 lessen.

 

Aanmelden

Stuur een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Waar?

Tot medio februari in het voormalige schoolgebouw (De Bryg) aan de Poortdijk 101. Dan is de verbouwing van ons verenigignsgebouw klaar en verhuizen wij weer terug naar de Panoven 14 (3401 RA) in IJsselstein.

 


Docente: Annelies van
Gorp

Annelies is sinds 2014 onze docente voor de peuter- en kleutermuzieklessen. Zij stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Annelies van Gorp, ik ben 22 jaar en ik doe de opleiding ‘Docent Muziek’ aan het conservatorium in Utrecht. Bij Amicitia ga ik de peuter-, kleuter- en AMV-lessen verzorgen. Ik speel viool en piano en ben net begonnen met het leren van saxofoon. Naast muziek is dansen ook een grote hobby van me. Via school heb ik al veel stages gelopen, zowel bij kleuters en op de basisschool als in het middelbaar onderwijs. Ik vind het heel leuk om met jonge kinderen te werken dus ik heb ontzettend veel zin om bij Amicitia aan het werk te gaan!

Misschien tot ziens bij een van de lessen!

Annelies


locatie: Verenigingsgebouw Harmonie Amicitia, Panoven 14 IJsselstein, info e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.