Kerstconcert voor de hele familie

Aan de vooravond van kerstmis, op zaterdagavond 16 december a.s., brengen leerlingen, het leerlingen- en harmonieorkest van Amicitia het publiek tijdens hun gezamenlijke kerstconcert in een sfeervolle, feestelijke kerststemming.

Het concert is juist voor families erg leuk om te bezoeken. De kinderen hoeven niet muisstil te zijn. Een beetje met de Jingle Bells meeswingen of met de bekende kerstmelodieën meezingen: dat maakt het alleen maar gezellig. En na afloop is er warme chocolademelk en glühwein én inmiddels is het de kersttraditie van Amicitia: de cupcakes.

De eerste muzieknoten op dit kerstconcert worden geblazen door kinderen die nog maar net les hebben. Zij laten enthousiast horen hoe leuk het is om een blaasinstrument te leren bespelen.
In het leerlingenorkest leren en ervaren de kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. De muziekstukken die op de lessenaar komen passen bij hun leeftijd en zijn ‘cool’ om te spelen. Ook leren de kinderen onder leiding van een dirigent, Teake Sikkema, te spelen. Het leerlingenorkest is de opstap naar het ‘grote’ harmonieorkest. Op het kerstconcert laten de kinderen met sfeervolle kerstmuziek hun vorderingen horen.

Teake geeft vervolgens het dirigeerstokje over aan Michael Engelbrecht. Onder zijn leiding opent het ‘grote’orkest met Hymne á la Music, sfeervolle symfonische blaasmuziek. Daarna volgt onder andere Minor Alterations, een medley van kerstmelodieën, A Christmas Day en de bekende kerstnummers Sleigh Ride en All you want for Christmas.

Amicitia voelt op dit kerstconcert als een familie. Samen maken we mooie muziek en wij nemen het publiek graag mee in deze ‘grote’ opmaat naar het kerstfeest. Iedereen is van harte uitgenodigd.